Meme ve serviks kanseri konusunda kadınların bilgi ve bilinç düzeyleri (Diyarbakır il merkezi örneği)
Breast and cervical cancer of the women's knowledge and awareness level (Diyarbakir city center sample)
- Tez No: 378682
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: Breast Cancer, Cervical Cancer, The Women, İnformation and Awareness Level, Diyarbakır
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 254
Özet
Kadınların korkulu rüyası olan Meme ve Serviks kanseri, her geçen gün önemini daha da artırmaktadır. Öneminin iyi anlaşılabilmesi ise yeterli bir bilgi ve bilinç düzeyine bağlıdır. Kadınların bu konudaki bilgi bilinç düzeylerini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ancak bu etkinliklerden önce, kadınların hangi düzeyde bilgi sahibi olduklarını ise çeşitli çalışmalarla göz önüne koymak gereklidir. Çalışmamız da bu kapsamda, Diyarbakır İl merkezinde kadınların meme ve rahim ağzı kanseri konusundaki bilgi ve bilinç düzeylerini tespit etmek için yapılmıştır. Çalışmamız Diyarbakır İl merkezinde yaşayan 317 kadına yönelik olarak yapılan anket çalışması analizi, daha önce yapılmış çalışmalar, kitap, dergi ve internet kaynaklarından derlenen bilgiler eşliğinde hazırlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Meme Kanseri, Serviks Kanseri, Kadın, Bilgi ve Bilinç Düzeyi, Diyarbakır
Özet (Çeviri)
Women's nightmare of breast and Cervical cancer, increasing the importance of every day. A good understanding of the importance of the adequate information and depends on the level of consciousness. The information in this topic to increase the levels of consciousness of women in a variety of events are held. However, what level of knowledge they are women before the activities the various activities required to put into consideration. Work is also in this context, in the Centre of Diyarbakir women's breast and cervical cancer to detect levels of knowledge and awareness. As for the woman living in the Centre of Diyarbakir Province to work in the survey analysis, 317 previously made studies, accompanied by books, magazines and internet resources compiled information.