Bağımsız denetimde iç kontrolün yeri ve önemi
Independent audit internal control over the importance
- Tez No: 381156
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECATİ KALKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İç Kontrol, Bağımsız Denetim, Finansal Risk, Internal Control, Independent Audit, Financal Problems
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
İç kontrol, faaliyetlerin etkililiği ve verimliliği, finansal raporlamanın kanunlara ve diğer düzenlemelere uygunluğunu sağlamak amacıyla yeterli ölçüde güvence sağlamak üzere oluşturulan ve firmanın yönetim kurulu, yönetici ve diğer çalışanı tarafından etkilenen bir süreçtir. Bağımsız denetimi; firmaların finansal durumu hakkında sağlıklı ve yansız bilgilerin elde edilmesi ve bu bağlamda ilgililere ve üçüncü şahıslara tutarlı ve doğru bir biçimde bilgi vermek amacıyla yapılan denetimdir. Günümüzde iç kontrol, bağımsız denetimin başlıca kanıtları arasında değerlendirilebilir. Denetime tabi tutulacak ortaklıkta etkin bir iç kontrol sistemi bulunması, mali tabloların hatalı veya hileli olma riskini azaltarak, doğruluk ve güvenilirlik derecesini arttırır. İç kontrol sisteminin güvenilirliği, denetçinin yeterli miktarda ve etkin denetim kanıtı toplamasını sağlayacak denetim programının niteliği ve zamanlamasının belirlenmesinde de temel dayanaklardan birisidir.
Özet (Çeviri)
İnternal control is a process that to provide financial reporting, compliance with laws and other regulations and also affected by board of management, management and other personel. Independent audit is control that gives objective, consistant and coordinate informations about the companies financial status. Today internal control is assessed the main evidence of the independent audit. An effective internal control system increasing the degree of security in financial tables. İnternal control systems safety is the based support of control that to gather the evidence about financial problems.