İbrâhîm Gülistân, Medd ve Mih adlı eserinin incelenmesi
Ibrahim gulistan, examination of Mad va Mih work
  1. Tez No: 383739
  2. Yazar: MALİK UĞUR DADAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHAD EMİRÇUPANİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Meşrutiyet, İran Öykücülüğü, İbrâhîm Gülistân, Medd ve Mih, Constituonal, Iran Storytelling, Ibrahım Gulistan, Mad va Mih
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fars Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışmanın amacı, 1301 hş./1922 yılında dünyaya gelen İranlı yazar, sinemacı ve fotoğrafçı İbrâhîm Gülistân'ın hayatı, edebî alandaki ve sinema alanındaki eserleri hakkında bilgi vermek, Medd ve Mih (Medcezir ve Sis) adlı eserini incelemektir. Çalışma bir giriş, iki bölüm ve üç ekten oluşmaktadır. Çalışmanın giriş bölümünde“1906 İran Meşrutiyet Devrimi ve Çağdaş İran Öykücülüğü”konusuna kısaca değinilmiş; Meşrutiyet Devriminin ortaya çıkışı ve gelişimi, Çağdaş İran Öykücülüğünün temelleri, öncüleri ve gelişimini içeren tarihsel süreçten bahsedilmiştir. Birinci bölümde İbrâhîm Gülistân'ın hayatı, edebî alandaki ve sinema alanındaki eserleri, edebî üslubu ve İran sineması hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde İbrâhîm Gülistân'ın Medd ve Mih adlı eseri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this work is to give information about the writer, moviemaker and photographer Ibrahim Gulistan, who was born in 1301/1922 life and his works in cinema field and to examine his work named Mad va Mih. This study comprises of two sections and three additions. In prologue section, it has been mentioned the issue of“1906 Persian Constitutional Monarchy Revolution, and fundamentals of modern Iran storytelling briefly”, the emergence and improvement of Constitutional Monarchy Revolution, fundamentals of modern Iran storytelling, its pioneers and historical process that includes its progress. At first section, informations have been given about Ibrahim Gulistan's life, studies about literary and cinema field, literary style and Iran cinema. At second section, Ibrahim Gulistan's Madd va Mih named work has been examined.