Ankebut Suresi'nin konulu tefsiri
Ankebut Sureste in summary commentary on
  1. Tez No: 384149
  2. Yazar: MEHMET DEMİRCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAHYA YAŞAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Allah, Peygamber, Kur'an, Sûre, Tefsir, İmtihan, Amel, Rızık, Ölüm, God, Prophet, Quran, Sura, Tafsir, Exam, Deed, Sustenance, Mortality
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Ankebut Sûresi'nin Konulu Tefsirini hazırlamamın amacı, bu sûrenin konularının çok çarpıcı ve kapsamlı olmasıdır. Kur'an-ı Kerim nazil olduğu dönemde Hz. Peygamber tarafından tefsir edilmeye başlanmış, daha sonra sahabe ve tâbiînle devam eden bu faaliyetler her geçen gün gelişmiş ve nihayet ihtisaslaşma dönemi olan asrımızda bu alanda da müstakil çalışmalar verilmeye başlanmıştır. Kur'an-ı Kerim temelde insanın dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen bir 'Kitap'tır. Bu nedenle her çağ ve ortamda insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir özelliğe sahiptir. Kur'an-ı Kerim'in her sûresi kısaltılmış bir Kur'an-ı Kerim gibidir. Dolayısıyla her sûre genel muhtevası itibariyle Kur'an-ı Kerim'in bütün konuları olmasa da büyük bir kısmına işaret eder. Ele aldığımız Ankebut Sûresi de böyledir. Kur'an'ın genel muhtevası şu konulardan oluşur: tevhid inancı, iman esasları, ahlak esasları, aile hukuku, nübüvvet, Peygamber kıssaları, ibadetler, insanın yaratılışı, toplumsal düzen, ahiret vb. Ankebut Sûresinde ise Allah'ın birliği, bazı peygamberlerin kıssaları, ahiret, ölüm, rızık konularına değinilmektedir. Görüldüğü üzere Ankebut Sûresi Kur'an'ın özeti veya kısaltılmışı gibidir. Aynı zaman da sûrenin konularının çok çarpıcı ve kapsamlı olması bizi bu sûre üzerinde çalışma gayretine sevk ettimiştir. İki bölümden oluşan çalışmamızın ilk bölümünde tefsir kelimesinin, Konulu Tefsirin, Konulu Tefsirin Çeşitlerinin, öneminin, amaçlarının ve gerekliliğinin üzerinde durduk. İkinci bölümde sûreye giriş yaparak sûreyi tanıtıp, diğer sûrelerle ilişkisini ele aldık. Daha sonra sûreyi bölümlere ayırarak konularına göre incelemeye çalıştık.
Özet (Çeviri)
Ankebut the time of preparation of the commentary on purpose, this time because of the issues that are very striking and comprehensive. Quran The Holy Quran 'in every sura of the Qur'an. Quran is like a shortened. Therefore, each time at the general content of the Quran Quran a large portion, if not all threadsrefers to. Our time is our way. The general contents of the Quranare: amalgamate faith, faith principles, principles of morality, family law, prophecy, prophet parables, prayers, the creation of man, the social order, etc. Hereafter. The general content of Ankebut time: the unity of God, some prophets, parables, the after life, death, sustenance issues are discussed. As seen Ankebut time or abbreviated summary of the Qur'an is like. Ankebut issues of my work as best I can for Sûre say weare endeavoring to provide the service of the reader. Our work consists of two parts, the first part of the Word commentary, commentary on the commentary on the types, importance, objectives, stopped on the necessity. Time to time by logging in to the second part of the launch and the other time we dealt with the relationship. Then separated into sections by subject sura tried to analyze.