Tourism : problems, policies and a design proposal for a touristic complex in cyprus
Turizm : problemler, tedbirler ve Kıbrıs'ta bir turistik kompleks önerisi
- Tez No: 38554
- Danışmanlar: İLHAN KURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Turizm olgusu, turizm ve tasarım problemleri, turistik amaçlı planlama ve tasarım ilkeleri, turizm mimarisi, otel tasarımı, The phenemenon of Tourism, Problems of tourism and design, policies for tourism planning and design, archtecture of tourism, Hotel designing
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
öz TURİZM: PROBLEMLER, TEDBÎRLER VE KIBRIS'TA BİR TURİSTİK KOMPLEKS ÖNERİSİ ONURSAL Pınar Yüksek lisans tezi, Bina bi lgi si, Mimari ık Ana Bilim Dalı Tez yönet i ci si :Öğr.Gör. İlhan KURAL Şubat 1995, 122 sayfa Turizmde“tasarım”problemini çözmek için öncelikle turizmin problemlerine geniş bir açıdan bakmak gerekmektedir.Tüm bunları bir bütün olarak ele aldıktan sonra bu problemlerden yeni çözümler üreterek turistik yerleşimler için genel planlama ve tasarım ilkelerine varılması önem taşımaktadı r.Doğru bir planlama ve tasarım süreci için öncelikle turistik yöreler veya projelerin fiziksel planlamasını belirleyecek faktörlerin saptanması gerekmektedir.Bu sebepten dolayı bu çalışma okuyucuyu: I. Turizm Kavramı ve Akdenizde Turizm, II. Turizm ve Turizm Mimarisinin kentsel ve bölgesel çevreler üzerinde etkisi, III. Turizm Planlaması ve Tarihi, Kültürel, Fiziksel çevreler arası ilişkiler, IV. Turistik yöreler için Genel Planlama ve Tasarım prensipleri, V. Kıbrıs'ta, bünyesi içerisinde Alışveriş, Kültür ve Spor merkezlerini kapsayan çok amaçlı bir Otel tasarımı ile ilgili bir örnek çalışma konularında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOURISM: PROBLEMS, POLICIES AND A DESIGN PROPOSAL FOR A TOURISTIC COMPLEX IN CYPRUS ONURSAL Pınar M. S. in Architecture Supervisor : Instr. îlhan KURAL February 1995, 122 pages In order to solve the“DESIGN PROBLEM”in tourism, it is necessary to deal with the problems of tourism at a wider scope. After handling them as a whole, it is important to derive solutions out of those problems to arrive at general planning and design considerations for touristic settlements. For a proper planning and designing activity, the determinants for the physical planning and design of a touristic settlement or a project should be studied at first. So this study aims to inform the reader about : I. The phenomenon of tourism and tourism in Mediterranean II. Impacts of tourism and architecture of tourism on urban and regional environments III. The relationship between tourism planning and hi st ori cal /cul tural /physi cal environments IV. General planning and Design considerations for touristic settlements or projects V. The design of a Multipurpose Hotel Complex proposal combining Shopping, Cultural and Sports centers within its context in Cyprus Kyrenia region as a case study