Türkiye'de e-devlet uygulamaları ve Adalet Bakanlığı analitik bir uygulama
E-government applications in Turkey and the Ministry of Justice an analytical application
  1. Tez No: 385736
  2. Yazar: TİBET TEBRİZ URMAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: bilgi toplumu, bilgi devleti, e-devlet, e-hizmet, uyap, Türkiye'de edevlet, Türkiye'de e-hizmet uygulamaları, knowlege-beased society, knowledge-based government, e-service, UYAP, eGovernment in Turkey, e-service applications in Turkey
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Günümüzde hızla küreselleşen dünyadan, toplumlar ve devletlerde payını almakta, bilgi toplumu ve bilgi devleti haline dönüşmektedirler. Bilgi çağının içerisinde yerini alarak geleceğin yönetim ve devlet sistem anlayışı olan e-Devlet modeline geçmek isteyen devletler büyük bir hızla e-devletleşme politikaları, stratejileri ve çalışmaları sürdürmektedirler. e-Devletten yola çıkarak kamu yönetiminin ve kamu yönetimi anlayışının yeniden yapılandırılarak daha etkin, daha verimli, daha şeffaf ve standart bir hale getirerek geleceğin toplum ve bilgi anlayışına uyum sağlaması hedeflenmektedir. Araştırma kapsamında Dünyadaki e-devlet yapılanmaları, modelleri, e-hizmetler ve uygulamalarına incelenmiş, Türkiye'deki e-devlet çalışmaları, politikaları ve yapılmış e-hizmetlere değinilerek gelinen nokta saptanmaya çalışılmış, bu kapsamda Adalet Bakanlığının bir elektronik devlet uygulaması olan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden analitik bir örnek verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, socities and governments also have a share from rapidliy globalizing world, they turn into knowledge-based and information-based governments. By taking their places in information age,the governments, which they want to move pass to e-Government pattern which is future's management and state system concept, carry on their works about the politics,becoming an e-state,strategies,and works at a great pace. On the basis of e-Government, it is aimed, harmonised with future's society and knowledge concept to reconstitute the concept of public administration and the concept public administration more active, more productive,more transparent and standard. Under the search, the constructs about e-Government in the world, patterns,e-services are surveyed, by referring to the studies about e-governmen in Turkey, politics and services which are performed, are tried to be determined,in that extent,at the Internetional Judgement Net Project (IJNP) which is an e-Government application of Ministry of Justice,an analytic norm.