The geographical analysis of population change in Sulaymaniyah province (Iraq) between (1957-2009)
1957-2009 arasında (Irak) Süleymaniye ilindeki nüfus değişiminin coğrafi analizi
  1. Tez No: 385792
  2. Yazar: BAKHTY AR ABDULLA KAKAMALA
  3. Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. MEHMET KARAKUYU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Demografi, Geography, Demography
  6. Anahtar Kelimeler: Nüfus coğrafyası, nüfus değişimi, nüfus yoğunluğu, Irak, Süleymaniye İli, fiziki coğrafya, beşeri coğrafya, Geography of Population, population change, population density, Iraq, Sulaymaniyah province, human geography, Natural and human factors
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Nüfusuncoğrafyası coğrafyasınınen önemli dallarından biridir .Irağın coğrafi konumu nedeniyle kültürel, ekonomik ve siyasi nüfus bakımından bölgenin önemli bir parçasıdır .Süleymaniye coğrafi konumu olarak Irak'ta tarihî ilişkin önemli alanlarındadır. Bu çalışma, özellikle Süleymaniye ilinin nüfusu odaklanan bir coğrafi analizidir. Çalışma, farklı idari alanları ile doğal ve beşeri faktörler ve analizdir. Ayrıca, Süleymaniye ilinde nüfus büyüklüğü ve nüfus değişimi analiz eder. Çalışmada ayrıca ilin nüfus oranı ve yoğunluğunu tüm ilçe, belde ve köylerinde 1957-2009 döneminde göstermektedir. Çalışma kısaca kentte nüfusun bazı demografik yönlerini verir. Bu araştırma Süleymaniye, coğrafi karakterler, demografik alanda, nüfus dağılımı, çevre, nüfus yoğunluğu ve Süleymaniye ilinde dağıtım değişimi etkileyen faktörler kentsel nüfusun analizini belirlemektedir. Çalışma Irak ve Süleymaniye coğrafyasını tanıtmaktadır. Ayrıca, aynı zamanda nüfus yoğunluğu ve insan faktörleri ve doğal faktörler nasıl ilinde nüfusu etkiler analiz etmektedir. Kara'da yer alan, hareketlerin şehir sınırları dışa kırmak için kullanır, şehirlerin genişletmek için tanıtan ne zaman ve ne kadar, en araştırmacı, şekil yayılmacı ikinci kabul.
Özet (Çeviri)
The geography of population is one of the most important branches of geography. Iraq is a significant part of geographical location in terms of population due to its cultural, economic and poletical background. Sulamaniyah is important areas of poplation regarding to geographical and historical backround in Iraq. This study is a geographical analysis in Iraq especially focusing on the population of Sulaymaniyah province. The study analyzes natural and human facors and deals with the different admintstrative areas. Furthurmore, it will analyze the size of population and the poplation change in Sulaymaniah province. The study also shows the rate and density of population and in the all districts, sub-districts and the villages of the province during 1957-2009. The paper briefly gives some demographical aspects of poplation in the city. This research aims to identify the analysis of urban population in Sulaymaniyah, geographical characters, demographical area, environmental distribution of population, the density of population, and the factors that affect distribution change in Sulaymaniah proince. The study introduces the geography of Iraq and Sulaymaniyah. Moreover, it also analyzes population density and how the human factors and natural factors affect on population in the province.