Operatör tipli genel büzülme koşulunu sağlayan zayıf uyumlu dönüşümler için sabit nokta teoremi
Fixed points of weakly compatible maps satisying a general contractive condition of operator type
  1. Tez No: 386259
  2. Yazar: ÖZGE BİÇER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT OLGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Fixed point theorem, General contractive condition of operator type, Weakly compatible maps
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, sabit nokta teorisinin temel tanımları ve önemli teoremleri verilmiştir. Üçüncü bölümde, integral tipi genel büzülme şartını sağlayan zayıf uyumlu dönüşümlerin sabit noktasının varlık ve tekliği incelenmiş, bu dönüşümlerin sabit noktalarının tam uzaylarda ortak olduğu elde edilmiştir. Dördüncü bölümde, üçüncü bölümde ele alınan teorem genişletilerek operatör tipli genel büzülme şartını sağlayan zayıf uyumlu dönüşümler için sabit noktanın varlık ve tekliği incelenmiş, bu konuya ait örnek ve sonuçlar ifade edilmiştir. Son bölümde ise tezde verilen çalışmalar özetlenmiştir. Temmuz 2014, 31 sayfa Anahtar Kelimeler : Sabit nokta teoremi, İntegral tipi büzülmeler, Zayıf uyumlu dönüşümler, Operatör tipi büzülmeler
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to the introduction. In the second chapter, some basic definitions and main theorems of fixed point theory have been given. In the third chapter, the existence and uniqueness of fixed point for weakly compatible maps satisfying general contractive condition of integral type is investigated and in complete space, ıt is obtained that fixed point of these maps is common. In the fourth chapter, theorem studying in the previous chapter is expanded and the existence and uniqueness of fixed point for weakly compatible mappings satisfying general contractive condition of operator type is studied and some examples and remarks have been given. In the last chapter the study are summarized in the thesis July 2014, 31 pages