Türkiye'deki karayolu taşımacılığı mesleki yeterlilik faaliyetlerine ait politikalar ve verilen eğitimler, sektör çalışanları üzerine bir uygulama
Road transport business in Turkey policies and activities for the adequacy the education, industry employees on an application
- Tez No: 391355
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN NEVZAT UYAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Karayolu Taşımacılığı, Lojistik Sektörü, Karayolu Eşya Taşımacılığı, Logistics, Transportation, Vocational Proficiency, Logistics Industry, Highway Goods Transportation
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu araştırmada, Türkiye'deki Karayolu Mesleki Taşımacılığı Yeterlilik Faaliyetlerine Ait Politikalar ve Eğitimler, Sektör Çalışanları Üzerine Bir Uygulama. Konusu ele alınmıştır. Karayolu taşımacılığı faaliyetlerine ait mesleki yeterlilik politika ve eğitimleri, günümüzde sektör çalışanları açısından olduğu gibi işletmeler açısından da çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de karayolu taşımacılığı faaliyetlerine ait mesleki yeterlilik politika ve eğitimlerinin sektör çalışanları açısından bir uygulama ile inceleyerek ortaya koymaktır. Mevcut durumun tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bunun yanında mesleki yeterlilik eğitimlerine farklı bir bakış açısıyla çözüm önerileri getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, Road Transport Policy and Training Vocational Qualifications Activities in Turkey Belongs to Sector Employees An Application. The topic is covered. Professional competence policies and training related to road transport activities, as well as in terms of today in terms of business sector employees occupy a very important place. The purpose of this study, Turkey road transport activities and put forward policies on vocational qualifications by studying with an application in terms of the education sector employees. The present case is intended to be detected. In addition, the solutions brought a different perspective to the professional qualification training.