Matematiksel düşünme yeteneği ile muhasebe derslerini öğrenme algısı arasındaki ilişki: İşletme bölümünde okuyan İİBF öğrencileri üzerine bir araştırma
With the ability to think mathematically the relationship between the perception of learning accounting courses: A research on the students of the department of business administration
  1. Tez No: 393653
  2. Yazar: HİLAL KOCAMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT YARDIMCIOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Matematik, Matematiksel düşünme, Öğrenme, Accounting, Mathematics, Mathematical Thinking, Learning
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu çalışma ile muhasebe bilimi ile matematik düşünme arasındaki ilişki ortaya koyulmuştur. İşletme bölümlerinde okuyan öğrencilerin, Muhasebe mesleği ile olan/olması gereken ilişkileri incelenmiştir. İnceleme esnasında Muhasebe derslerini anlama ve algılama ile öğrencilerin (diğer bir deyimle muhasebe meslek mensubu olma adaylarının) matematik düşünme yetenekleri arasındaki ilişki incelenmiştir. Matematiksel ve metodik düşünceye sahip olabilmek muhasebe bilimi için çok önemlidir kanaatinden hareketle böyle bir çalışma ortaya konulmuştur. Matematik bakış açısı ile Muhasebe arasındaki ilişki, iştatistik yöntemlerle irdelenmiştir, mevcut duruma ilişkin saptamalarda bulunulmuş, konu bilisel yöntemlerle analiz edilmiş ve tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the relationship between the Science of Accounting and mathematical thinking have been revealed. The departments of Business Administration students in the accounting profession with the/should be the relationship that were investigated. During the review, the accounting courses student with understanding and perception (in other words, muhasebe to be employed candidates) explicated the relationship between mathematical thinking abilities. Mathematical and methodical thinking, ''this is very important to the science of accounting'' of the opinion that such a study have been revealed. Have been analysed with statistical statistical methods the relationship between Accounting with a math perspective, the current situation have been taken in drawing conclusions on the subject are analysed and discussed with the scientific method.