Te'allem el Arabiyye isimli eserin Arapça öğretim ve eğitim teknikleri açısından incelenmesi
The exami̇nati̇on of ' Te'allem el-Arabi̇yyeh,' the Arabi̇c i̇nstructi̇on set i̇n terms of the modern methods and techni̇ques of Arabi̇c i̇nstructi̇on
  1. Tez No: 393719
  2. Yazar: ZEYNEP ARKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET BOSTANCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Eğitim ve Öğretim, Linguistics, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı dil eğitimi, Arapça, Yabancı dil, Te'allem el-'Arabiyye, Arabic Language, Te'allem el-'Arabiyye, Arabic Instruction set
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 242
Özet
Giriş ve üç bölümden oluşan bu çalışma son yıllarda pek çok öğretim kurumunda temel ders kitabı olarak kullanılan“Te'allem el-Arabiyyeh”adlı Arapça öğretim setinin modern metot ve teknikler açısından incelenmesi hedefini taşımaktadır. İlk bölümde dil, yabancı dil ve yabancı dil öğretim metot ve teknikleri tanıtılmaktadır. İkinci bölüm; yabancı dil öğretimini etkileyen faktörler, ders izlenceleri ve materyal tanıtımından oluşmaktadır. Üçüncü bölüm ise, seti oluşturan kitapları tek tek incelenip, tanıtımı ve değerlendirilmesini içermektedir. Çalışmanın sonuna setin bütününün genel bir değerlendirilmesi eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to examine“ Te'allem el-Arabiyyeh,”the Arabic Instruction set commonly used in several education facilities, in terms of the modern methods and tecniques of Arabic instruction. The study consists of an introduction and three other sections. The first section defines language, foreign language and introduces the methods and techniques of foreign language instruction. The second section delineates factors affecting foreign language instruction, includes curriculum and promotional material.The third part consists of the introduction and analysis of each of the books included in the instruction set. At the end of the study an overall analysis of the complete set is offered.