Nüzûlünden günümüze Nâziât sûresi tefsiri
From the time of revelation to contemporary days: Commentary on surah an-Naziat
- Tez No: 395128
- Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET AKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân, Nâziât, sûre, ayet, nüzûl, tefsir, Qur'an, an-Nâziât, surah, verse, revelation, exegesis
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Harran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışma, kırk altı ayetten oluşan Nâziât sûresinin ayetlerini incelemektedir. Bu sûrede yer alan ifadelerin açıklanması, klasik ve çağdaş müfessirlerin yaklaşımlarının tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma; kıyametin yaşanacağını, vaktini ise sadece Allah'ın bildiğini, insanların diriltileceğini, bunların Allah için kolay olduğunu, dünya hayatının oldukça kısa olduğunu, Allah'a, peygamberlerine ve öldükten sonra dirilmeye inanmayanları kötü bir akıbetin beklediğini, inananları ise güzel bir akıbetin beklediğini ayetler temelinde ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This study examines the verses of Surah An-Naziat which is composed of forty-six verses. It aims to investigate the concepts that are expressed in the verses, highlighting the approach of classic and modern exegetes. The study has indicated, on the basis of the verses, that the doomsday will take place, and only Allah knows the time of the apocalypse, people will be resurrected, these are easy for Allah, life of this world is very short, a bad fate is waiting for the unbelievers of God, the prophets and the resurrection after death, a good fate is waiting for the believers.