E-ticaretin gelişmesinde e-devletin rolü ve e-ticaretin Türkiye ekonomisine kantitatifsel (sayısal) etkileri
The role of the goverment i̇n development of commerce end i̇ts quanti̇tati̇ve effects on Turkish economy
- Tez No: 398336
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E Ticaret, E Devlet, E Ticaretin Gelişmesi, Türkiye Ekonomisi, E-Commerce, E-Government, Development of E-Commerce, Turkish Economy
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Hayatımızın her alanına giren teknoloji ve teknolojiye bağlı olarak iletişimin ilerlemesi yeni kavramları da beraberinde getirmekte olup, (elektronik ticaret) e ticaret ve (elektronik devlet) e devlet kavramları yaşantımızdaki yerini almıştır. Kamusal faaliyetlerin internet aracılığıyla daha iyi yönetilmesi için e devlet, devlet görevlerinin yerine getirilmesinde önemli bir kavramdır. Tüm dünya için geçerli olan ve oldukça yeni gelişen bu kavram, devletin vatandaşlarına daha şeffaf, daha katılımcı ve daha detaylı hizmet vermesi anlamında evrensel bir niteliği ifade etmektedir. Ticari hayatta işlem yapan taraflara sunduğu avantajlar e ticaretin gelişmesi ve yaygınlaşması arzularını artırmakta olup, ülkemizin bilgi toplumuna doğru ekonomik ve toplumsal gelişimi ve dönüşümünü sağlayabilmesi ve rekabetçi dünyada yerini alabilmesi için, bilim ve teknolojiyi üreten, endüstriye uygulayabilen ve toplumsal faydaya dönüştürülebilen konuma gelmesi, e ticareti bilgi ve iletişim teknolojileri yeteneğini geliştirmenin bir aracı olarak görmesi ve buna yönelik politikalara öncelik vermesi büyük önem taşımaktadır
Özet (Çeviri)
Depending on the progress of communication technology and technology into every aspect of our lives is to bring in new concepts, (e-commerce) and e-commerce (elektroik state), e-government concept has taken place in our lives. E-government for better management of public activities via the Internet, is an important concept in the fulfillment of state tasks. This concept which is valid for the whole world and developing new, it represents a universal character to give more transparent, more participants and more detailed service to the citizens. Commercial life process which parties to the advantages they offer, e-commerce development are increasing their desire to spread, tending to the country's information society, economic and enabling the social development and transformation and to take its place in the competitive world of science and producing technology that can be applied to the industry and to come to a location that is converted to social benefits, see e-commerce as a means of developing information and communication technologies, the ability to prioritize what it is of great importance for policy.