Kütahya çinileri için web tabanlı ürün geliştirme sistemi
A web-based product development for traditional ceramics of kutahya
  1. Tez No: 398636
  2. Yazar: MERVE ARIYÜREK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSKENDER IŞIK, DOÇ. DR. BÜLENT YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Seramik Mühendisliği, Ceramic Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel seramikler, Yeni ürün geliştirme, Ortak ürün geliştirme, Traditional ceramics, New product development, Collaborative product development
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seramik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Seramik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 211
Özet
Teknolojik gelişmeler mimarlık ve mühendislik gibi geleneksel mesleklerin bakış açılarını değiştirerek küresel iletişim ve işbirliği geliştirmeleri yönünde baskı yapmaktadır. Küresel tasarım ve ticaret merkezi kavramı; müşteri, tasarımcı ve tedarikçilerden oluşan bir iş takımının web ortamında sürekli iletişim içinde ortak tasarım hedeflerini tanımlaması, çözüm olanakları araştırması, kısıtlayıcı unsurları tespit etmesi ve çözüm önerileri geliştirebilmesi için yaptığı çalışmalardır. Bu çalışmanın amacı da bir küresel katılımlı tasarım süreci için müşteri, tasarımcı ve tedarikçi takımlarının temel gereksinimlerini saptamak, katılımcı e-tasarım süreci geliştirmek ve kimlikli ve kişilikli şehirler ve binalar için kültür-sanat öğeleri içeren seramik elemanların modern iç ve dış mimaride kullanımını yaygınlaştırmaktır.
Özet (Çeviri)
Technological developments are forcing the traditional profession, such as architecture and engineering, to change their perspectives and to develop global communication and cooperation. The concept of global design and business centre is the work done by a business team consisting of customers, designers and supplier to define the common designing goals, determine the restricting factors and develop solutions by having a constant online communication. The purpose of this work is to determine the fundamental requirements of the team of customers, designers and suppliers and to develop a participatory e-design process for a designing Project with global participations, as well as to expand the use of ceramic elements in architecture and interior design for cities and buildings with identities and characters.