Beppo-levi uzaylarında genelleştirilmiş öteleme operatörü ile ilgili singüler integral operatörler
The singular integral operators related to generalized shift operator in beppo-levi space
- Tez No: 398648
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL EKİNCİOĞLU, PROF. DR. VAGİF. S. GULİYEV
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Beppo-Levi uzayları, B-Genelleştirilmiş Öteleme Operatörü, B-Riesz Potansiyeli, Laplace-Bessel Operatörü, Riesz-Bessel Dönüşümü, Beppo-Levi Spaces, B-Generalized Shift Operator, B-Riesz Potentials, Laplace-Bessel Operator, Riesz-Bessel Transforms
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Beppo-levi uzayları ile ilgili özet bilgi verilmiştir. İkinci bölümde konu ile ilgili temel kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde singüler integral operatörler ve önemli singüler integral operatörlerden olan Riesz dönüşümleri ve Riesz potansiyelleri ele alınmıştır. Dördüncü bölümde tezimizde kullandığımız bazı integral eşitsizlikleri verilmiştir. Son bölümde, Beppo-Levi uzaylarında Laplace-Bessel diferansiyel operatörüne bağlı genelleştirilmiş öteleme operatörü ile elde edilen B-Riesz potansiyelleri ve yine Beppo-Levi uzaylarında Laplace-Bessel diferansiyel operatörüne bağlı genelleştirilmiş öteleme operatörü ile elde edilen Riesz-Bessel dönüşümü arasındaki bağıntı verilmiştir. Bu bağıntı kullanılarak ağırlıklı Beppo- Levi uzaylarında Riesz-Bessel dönüşümünün sınırlılığı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. In the first chapter, summary of Beppo-Levi space is given.The second chapter is given mainly concerned with the basic definitions related to the topic. In the third chapter singular integral operators,and important singular integrals which are Riesz transforms and Riesz potentials are given. In the fourth chapter integral inequalities related to B-Riesz potentials required for our study are given. In the final chapter we give the relation with Riesz-Bessel transforms associated to the Laplace-Bessel differantial operator generated by generalized shift operator and B-Riesz potantial associated to the Laplace-Bessel differantial operator generated by generalized shift operator in Beppo-Levi space. Using this relationship we consider the boundedness of Riesz-Bessel transform in Beppo-Levi spaces