The potential contribution of MOOCs to the harmonization of Turkey with the EU in the field of education
Kitlesel çevrimiçi açık derslerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği ile eğitim alanında uyumuna olası katkısı
  1. Tez No: 401936
  2. Yazar: MUSTAFA GÜLSOY
  3. Danışmanlar: DR. TONY CORNFORD
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Uluslararası İlişkiler, Education and Training, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile eğitim alanında uyumu, Kitlesel Çevrimiçi Açık, Harmonization of Turkey with the European Union in education, Massive open online courses, Online learning, Education, Distributed Intelligence
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of London - London School of Economics and Political Science
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Amaç: Bu araştırmanın amacı Kitlesel Çevrimiçi Açık Derslerinin (KÇAD) Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile eğitim alanında uyumuna olası katkısını tahlil etmektir. Yönetim Bilimi: Bu araştırma Kitlesel Çevrimiçi Açık Derslerinin eğitim alanındaki fırsatlarını ve zorluklarını anlatıyor. Araştırma ayrıca Kitlesel Çevrimiçi Açık Derslerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile eğitim alanında uyumuna olası katkısını Pea'nin dağıtılmış yapay zeka merceğiyle değerlendiriliyor. Bulgular:. Kitlesel Çevrimiçi Açık Dersleri (KÇAD) Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile eğitim alanında uyumuna önemli derecede olası katkısı vardır. Kitlesel Çevrimiçi Açık Dersleri (KÇAD) Türkiye'ye eğitim alanındaki Avrupa Birliği 2020 Stratejik Hedefleri konusunda yardımcı olabilir. Özgünlük: Bu araştırma Kitlesel Çevrimiçi Açık Derslerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile eğitim alanında uyumuna olası katkısını inceleyen ilk araştırmadır.
Özet (Çeviri)
Purpose: The purpose of this research is to analyze the potential contribution of massive open online courses (MOOCs) to the harmonization of Turkey with the European Union (EU) in the field of education. Design/methodology/approach: The research provides an analysis of the opportunities and challenges of the MOOCs in the field of education. It assesses their potential contribution to the harmonization of Turkey with the EU in the field of education through the lens of Pea's distributed intelligence framework. Findings: Massive open online courses have considerable potential for the harmonization of Turkey with the EU in the field of education. MOOCs can help Turkey achieve the EU 2020 strategic goals in the field of education. Originality/value: This research is the first study on analyzing the potential opportunities of MOOCs for the harmonization of Turkey with the EU in the field of education