Some aspects of identifiability
- Tez No: 4037
- Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TUNCER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Dağılımla parametre tespiti, tespit kriterleri, linear modeller, L4 uzayı, yapısal tespit, yansız tahmin istatistikleri. iv
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET PARAMETRIK TESPİT PROBLEMİNİN ÇEŞİTLİ YÖNLERİ KHATIB, Ayman Turk i istatistik Master Derecesi Danışman: Prof.Dr. Yalçın Tuncer Eylül 1988, 58 Sayfa Bu çalışma stok ast i k model tespit problemini (identification of structures and parameters by distribution ) sunmakta; ihtimal dağılımıyla parametrenin tespiti,Bekl enen Yarar Hipotezi (Expected Utility Hypothesis) ve stok ast i k dominans arasındaki ilişkiyi belirlemeye çalışmaktadır. Ayrıca, bu şekildeki tespit problemi ile maksimal değişmeyen fonksiyonlar arasındaki ilişkinin belirlenmesine çalışılmaktadır. Tuncer (1985) parametre tespit problemini parametre tahmin problemine bağlayan yeni bir parametre tespit kriteri geliştirmiştir. Bu kriter, Bunke ve Bunk e (1974)nın tanımına göre değiştirilip kullanılmıştır. Son olarak, daha genel durumlar için parametrik tespit ve yansız tahmin bulma problemlerinin eşdeğer olduğu tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME ASPECTS OF I DENT IF I ABILITY KHATIB, Ayman Turk i M.S. in Statistics Supervisors Prof.Dr.Yal cin Tuncer September İ988, 58 Pages This study presents the problem of identif iabil ity, and the close relation among identif iabil ity by distribution, Expected-Util ity- Hypothesis and stochastic dominance is established. Finding the relation between identif iabil ity problem and the maximal invariant functions is also attempted. Tuncer