Indirect rippability assossment of coal measure rocks
- Tez No: 4061
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CELAL KARPUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Riperlenebilirlik, Riper üretimi iv, Rippability, Ripper Production m
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZET KÖMÜR ÜSTÜ KAYAÇLARIN DOLAYLI RÎPERLENEBİLÎRLİK TAYÎNİ BOZDA?, Taylan Yüksek Lisans Tezi, Maden Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Celal KARPUZ Eylül 1988, 86 sayfa Bu tezde, dolaylı metodlarla riperlenebilirliğin tayini için gerekli, saha ve laboratuvar çalışmalarının sonuçları verilmiştir. Dolaylı riperlenebilirlik tayini metodları ilk defa gözden geçirilmiş ve temel eksiklikleri belirtilmiştir. TKÎ (Türkiye Kömür İşletmeleri) açık ocaklarında 2 yıl süren yoğun bir araştırma programı uygulanmıştır. Sahada, formasyonların kaya kütlesi tanımlaması ve- sismik çalışmalar yürütülmüştür. Bütün formasyonlar, riperlenebilirliğe göre sınıflandırılmış ve tüm proje çalışmalarından gelen sonuçlarla beraber yorumlanmıştır. Franklin ve arkadaşlarının (1971) kazılabilirlik şeması, çalışma sonuçlarından çıkarılan riper tipleri göz önüne alınarak yeniden düzenlenmiş ve riper üretim modeli üzerine bir yaklaşım önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INDIRECT RIPPABILITY ASSESSMENT OF COAL MEASURE ROCKS BOZDA?, Taylan M.S. in Mining Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Celal KARPUZ September 1988, 86 pages This thesis describes the results of the field and laboratory work on the assessment of rippability using Indirect Methods. Indirect rippability assessment methods has first been reviewed and their main drawbacks are discussed. An intensive research program was undertaken covering the two year period of time at TKÎ (Turkish Coal Enterprise) open-pit coal mines. Seismic studies are carried out together with rock mass descriptions of the formations at the field. All the formations are classified with respect to rippability and then interpreted with the results derived from the complete project work. Franklin, et al. ' s (1971) excavability chart is modified considering the ripper types according to conclusion derived from the study and finally an estimation on ripper production model is proposed.