Vakum destekli reçine infüzyon kalıplama yöntemiyle kompozit malzeme üretimi
Composite materials with vacuum assisted resin infusion molding process
  1. Tez No: 406449
  2. Yazar: ENGİN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAHYA TAŞGIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Vakum İnfüzyon Tekniği, Tabakalı Kompozit, Fiber, vacuum infusion technique, layered composites, fiber
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tunceli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Malzeme ve İmalat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Bu çalışmada, genel olarak bilinen kompozit üretim yöntemlerinin yanı sıra tabakalı kompozit malzeme üretimine imkan veren vakum infüzyon yöntemi ile kompozit malzemeler üretilmiştir. Vakum infüzyon yöntemi üretim tekniği hakkında yazılı ve görsel tüm parametreler incelenmiştir. Vakum İnfüzyon Tezgahının tasarımı ve imalatı projemiz bünyesinde tamamlanmıştır. Farklı fiber yapılı ürünlerin mekanik özelliklerinin ve bu farklı fiber yapılı ürünlerin kombinasyonunun mekanik özellikleri deneysel olarak Kopma Kuvveti, Kopma Gerilmesi, Kopma Uzaması, Max Uzama Kuvveti, Max Uzama Gerilmesi, Max Uzama gibi parametreler yönünden incelenerek, farklı kombinasyondaki bu numunelerin SEM analizleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Composite Materials With Vacuum Assisted Resin Infusion Molding Process In this study, as well as generally known composite manufacturing method that enables the production of laminated composite material with vacuum infusion method composite materials. All parameters examined vacuum infusion production technology and Vacuum Infusion written and visual on the counter of the design and construction was completed within our project. The mechanical properties of the mechanical properties and the combination of these different fiber product made of different fiber product made experimentally Breaking Strength, Tensile stress, elongation, Max Elongation, Max Force Elongation, Tensile Elongation Max, Max examined in terms of parameters such as elongation SEM analyzes of these samples was performed in different combinations.