The analysis of interaction between passersby and beggars
İnsanlar ve dilencilerin arasındaki etkileşim analizi
- Tez No: 407117
- Danışmanlar: PROF. DR. CHARLES ALLEN SCARBORO
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Dilenciler, İnsanlar, İlişki, Kategoriler, İstanbul, Beggars, Passersby, Interaction, Categories, Istanbul
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
İstanbul'daki bütün semtlerde dilenciler görünmektedir. Dilencilik konusu çalışması gereken bir konu çünkü dilencilik sosyal ve toplumsal problem olarak algılanmaktadır. Bu tezin konusu ve sorusu ise dilencilerin ve insanların arasındaki etkileşimi ve insanların nasıl ve ne üzerine karar verdikleri bir tez çalışmasıdır. Metodoloji kısmında üç farklı metot kullanarak nitel bir analiz çalışma yapılmıştır. Sonuç olarak dilencilerin ve dilenciliğinin kategorileri belirlenmiştir, insanların kararında en temel etken dilencinin hangi kategoride olmasıdır. İnsanlar dilencilere kategoriler üzerine yardım edip etmeyeceklerini karar vermektedirler.
Özet (Çeviri)
Begging is apparently seen in every district of Istanbul. The begging issue is important to work on because begging is perceived as a social problem that has to be discussed in wider spheres. The aim of this thesis is to explore the kinds of interactions beggars and passersby have and on what bases passersby decide to help or not. In the methodology part I used three different methods to produce data for qualitative analysis. I have identified the categories of beggars and types of begging, according to which passersby decide to help or reject to help.