Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu
Launderi̇ng of assets acqui̇red from an offence
  1. Tez No: 407162
  2. Yazar: MEHMET FATİH ÖZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP GÜLŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kara para aklama suçu, öncül suç faili, suç geliri, suç gelirini gizleme, sırrın ifşası
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zirve Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184
Özet
Bu çalışmada, insanların toplum ve devlet düzeni oluşturmasıyla birlikte başlayan ve toplumun sosyal, ahlaki ve ekonomik değerlerini tehdit eden, organize ve uluslararası boyutu ile aklama yöntem ve aşamaları çeşitlenerek; günümüzde devletleri tehdit aşamasına gelen dolayısıyla mücadelesi önem arz eden günümüzün en önemli suçlardan biri olan, TCK'nın 282. maddesinde düzenlenen kara para aklama veya suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu ele alınmıştır. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçunun küresel ve organize bir suç olması özelliği den dolayı aklama suçunun tespitinin çok zordur. Bu bağlamda, suç gelirleriyle mücadele kapsamında ulusal ve uluslararası süreç araştırılarak Türk ceza hukuku açısından içindeki yeri ve yapılan düzenlemeler incelenmiştir. Suç gelirleriyle mücadelede uluslararası gelişmelerin takip edilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi, ulusal mevzuatımız suç gelirlerini önleyici tedbirleri yeniden gözden geçirilmesi ve aklama ile mücadelede eksik kalan ve gerekli görülen hukuksal düzenlemelerin yapılması sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, people started with the creation of the society and state, and one of the community's social moral and economic organize and laundering methods with the international dimension of the threat values and stages diversified today's most important crime today, which is important to fight so that the states threatening stage, money laundering arising from money laundering or criminal property values will Investigating money laundering. The assets derived from crime worth the laundering of crime and global organized because of the particularities of being a crime-detection of money laundering in this context it is very difficult to place in the national and international process to investigate the Turkish Criminal Law within the scope of the fight against. Keeping abreast of international developments in the fight against crime and to improve cooperation, national legislation is revised proceeds of crime preventive measures to combat money laundering and the remaining missing and making. KeyWords: Money Laundering Offence, Predicate Offender, Procedds of Crime, Concealing of Proceeds of Crime, Disclosure of Secret