Eğitim ihtiyaç analizinin hizmet içi eğitimdeki önemi ve yeri (Örnek uygulama)
Importance and place of training needs analysis and a model practice
- Tez No: 407826
- Danışmanlar: PROF. DR. ESİN CAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Geliştirme, Hizmet içi eğitim, Eğitim İhtiyaç Analizi, Training, Emproving, İn-Service, Training Needs Analysis
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
Bu tez çalışmasının amacı; hizmet içi eğitimlerin ilk ve en önemli aşamasından biri olan eğitim ihtiyaç analizinin önemini ve şirketlerde uygulanan eğitim faaliyetlerini, eğitim ihtiyaç analizinin eğitim faaliyetinin verimliliğinde ne derece önemli olduğunu incelemek ve şirketlerde uygulanmakta olan eğitim ve ihtiyaç analiz uygulamalarını araştırmak amacıyla yazılmıştır. Tezin ilk bölümünde literatür taraması yapılmış; kavramlar, eğitim, hizmet içi eğitim, hizmet içi eğitimde sistem yaklaşımı, eğitim ihtiyaç analizinde yapılan çalışmalar ve konular araştırılmıştır. Son bölümde Aras Akademi İnsan Kaynakları yöneticileriyle derinlemesine mülakat yapılarak görüşülmüş, firmada devam eden eğitim faaliyetleri, süreçleri ve bu faaliyetler eğitim faaliyetleri sürdürülürken yapılan uygulamalar hakkında bilgiler alınmış, konunun iş hayatı içerisinde konumlanması ve etkileri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is; to examine the importance of training needs analysis which is first and the important phase of in-service training , companies in applied educational activities, training needs analysis to examine what is important in the effectiveness of training activities, and is meant to investigate the training needs analysis applications being implemented in the company. Literature review conducted in tha first part of the thesis; concepts, training, in-service training, in-service training system approach, made in training needs analysis and issues were investigated. In the last chapter, Aras Academy was discussed deeply with HR mangers and the compony in continuing education activities, processes, and these activities have taken information about continuing with the applications, the positioning in the business life isues and theri effects were investigated.