Yoksullukla mücadelede mikro kredi uygulamaları Konya ili örneği
Micro credit applications in struggle against poverty:Konya provi̇nce survey
  1. Tez No: 422400
  2. Yazar: HİLAL SÜRÜCÜ BAHAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FAHRİ KURŞUNEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, Kadın yoksulluğu, Mikro kredi, Poverty, Woman Poverty, Microcredit
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 205
Özet
Teknolojinin getirmiş olduğu değişikliler dünyanın ekonomik ve sosyal olarak küreselleşmesine neden olmuştur. Artık hangi ülkede yaşanırsa yaşansın bütün sorunlar insanlığın sorunu haline gelmiştir. Bütün bu gelişmelere rağmen, insanlığın en önemli sorunu yoksulluktur. Küreselleşen dünyada teknoloji bütün hızıyla gelişmesine rağmen bu gelişmeler bütün ülkelerde aynı düzeyde değildir. Bazı ülkelerin insanları son derece zengin ve ihtiyaçlarına rahatlıkla ulaşabilirken, bazı ülkelerin insanları ise yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürmek durumunda kalmaktadırlar. Yoksul ülkelerdeki yaşanan yoksulluğu en fazla yaşayan toplum kesimi ise kadınlar olmaktadır. Kadınların yoksullukları ise Mikro kredi sistemi denilen finansman türünün uygulamaları ile aşılmaya çalışılmaktadır. Bu tezin amacı, yaşanan yoksulluk sorununda mikro kredi uygulamasının kadınlara sağlamış olduğu faydaların ortaya çıkarılmasıdır. Bu çalışmayı yaparken uygulanmakta olan mikro kredi sisteminin yoksulluğa çare olmakta ne derece başarı sağladığı belirlenmeye çalışılmıştır. Konya ilinde mikro kredi alan kadınlar üzerinde yapılan anket çalışmasında, uygulamanın kadınların yaşamları üzerinde yapmış olduğu etkiler bulunmaya çalışılmıştır. Çalışma mikro kredi programından kredi alan kadınlar ile yürütülmüş olup, nitel olarak elde edilen verilere dayanmıştır. Araştırmanın bulguları; mikro kredi programından kredi almış kadınların yoksulluklarının almış oldukları bu sermaye ile giderilemeyeceği, üretimini yapmış oldukları ürünlerde gösterecekleri performans ile rekabet ortamında rekabet edebildikleri takdirde yoksulluktan kurtulabileceklerdir.
Özet (Çeviri)
Technology has brought the world's economic and social changes that have led to globalization. In which country do you live now all the problems have become the problems of humanity. Despite all these developments, the most important problem of mankind is poverty. With the speed of technology development in a globalized world, despite all these developments are not at the same level in all countries. Some of the people of the country is extremely rich and easily get access needs, while some countries people are forced to sustain their lives in poverty. The maximum living in poverty in poor countries, while women are segments of society. Women 's poverty is called the micro-credit system type of financing is trying to overcome by the application. The aim of this thesis, the problem of poverty experienced in the application of micro-credit to women is to demonstrate the benefits that have been taken. While this work is being applied to the micro-credit system means a cure poverty is to determine to what extent the success. Konya province surveys on women in the field of micro-credit, the application is made on women's lives has been studied effects. Working with women who received loans from micro-credit programs have been carried out, was based on qualitative data obtained. Research findings of the micro -credit program loans from the women who had taken their poverty they have taken this capital can not be resolved, the production had been done on the products show their performance in the competitive environment to compete if they escape from poverty will be able to.