Havacılık şirketlerinde stratejik yönetim uygulamalarının incelenmesi: Türk Hava Yolları örneği
Evaluation of strategic management practices in the aviation company: The case of Turkish Airlines
  1. Tez No: 422571
  2. Yazar: HAKAN AĞIRBAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDEM BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Stratejik Yönetim, Sivil Havacılık, Strategic Management, Civil Aviation
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
THY'de stratejik yönetimin araştırılmasının amacı: THY'de stratejik yönetim faaliyetlerinin uygulama düzeylerinin tespit edilmesi ve yönetim uygulamalarını irdelemek amaçlıdır. THY'de stratejik uygulamaların ve tercihlerin neler olduğunu tespit etmek, kararların hangi örgütsel düzeyde ele alındığını anlamak, stratejik yönetimin kullanımını ve bilimsel tekniklerinin kullanılma ve çoğunluk dağılımını değerlendirmek araştırmanın amaçları arasındadır. Bunların yanında, stratejik yönetim konusunun önemini hatırlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Araştırmanın birinci bölümünde stratejik yönetim konusu, ikinci bölümünde sivil havacılık sistemi ve havayolu şirketleri, üçüncü bölümünde havacılık şirketlerinde strateji geliştirme, dördüncü bölüm ise Türk Hava Yolları'nda stratejik yönetim üzerine bir araştırma ve anket formu uygulaması sonucu istatistik paket programı kullanılarak araştırma sorularının sonuç değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Turkish Airlines aims at the investigation of strategic management: identification of application-level strategic management activities are intended to examine the thyme and management practices. Turkish Airlines is to identify what are the strategic applications and preferences, which understand that the decisions taken at the organizational level, the use of scientific techniques and the use of strategic management and evaluate the majority of distributions are among the objectives of the research. Furthermore, a reminder of the importance of strategic management and aims to create awareness in this regard. strategic management issues in the first part of the study, the civil aviation system and airline companies in the second part of the strategy to develop the third part of aerospace companies, the fourth part of the Turkish Airlines, in a survey and questionnaire implementation of the strategic management is carried out to evaluate the results of research questions