Türkiye'de yeni ekonomi oluşum süreci
Turkey formation process of the new economy
  1. Tez No: 425057
  2. Yazar: FATMA ÇİĞDEM GÜLLÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELİM ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: New economy, İnformation economics, e-trade, e-transformation, information society
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Dünya ekonomisinde, son yıllarda yaşanan ekonomik, sosyolojik, teknolojik değişimler ve özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler olarak ifade edilen yeni ekonomi, tüm ekonomik birimleri etkilemektedir.Bilginin üretim faktörü olarak kullanılmasıyla üretimde azalan verimler kanunu yerine artan verimler kanunu geçerli olmakta ve piyasaya giriş ve çıkış önündeki engeller azalırken, bilgiye sahip olabilme, rekabeti artırmaktadır.Bu çalışmada, yeni ekonomi olgusunun, kavramsal çerçeveyi belirleyici özellikleri, kuralları, etkileri ile Türkiye'de yeni ekonomi oluşum sürecine yönelik çalışmalar değerlendirilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Yeni ekonomi, Bilgi Ekonomisi, Elektronik Ticaret, Elektronik Dönüşüm. Küresel Ekonomi, Bilgi Toplumu.
Özet (Çeviri)
The world economy, in recent years economic, sociological, technological changes and especially in the new economy, expressed as developments in information and communication technology, affects all economic units. Law of diminishing returns rather than increasing production through the use of knowledge as a factor of production effeciencies law in force and market while reducing the barriers to entry and exit to have a information knowladge, increasing competition. In this study, the new economic phenomenon, The conceptual framework defininf characteristicsi rules, studies on the effects of the new economic development process in Turkey will be assessed.