Parasetamolün subkritik suda çözünürlüğü ve degredasyonu
Solubility and degradation of paracetamol in the subcritical water
- Tez No: 425932
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET MURAT GİZİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Parasetamol, subkritik su, çözünürlük, ıslak hava oksidasyonu, Paracetamol, subcritical water, solubility, wet air oxidation techniques
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Analitik Kimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu araştırmada parasetamolün subkritik suda çözünürlüğü ve bozunumu incelenmiştir. Bu amaç ile ıslak hava oksidasyon yöntemi ve subkritik suda çözünürlük yöntemi kullanılmıştır. 50 bar sabit basınç altında parasetamolün farklı sıcaklıklar ve sürelerde çözünürlüğü ve oksijen varlığında farklı sıcaklıklarda bozunumu çalışılmıştır. Çözünürlük ve bozunum veriminin sıcaklık ve süreye bağlı olarak arttığı gözlemlenmiştir. Parasetamolün subkritik suda sıcaklığa bağlı çözünürlüğünden faydalanarak yeni bir eşitlik türetilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study were examined the subcritical water solubility and degradation of paracetamol. This purpose are used wet air oxidation method and the subcritical water method. For the subcritical water solubility of paracetamol was used under constant 50bar pressure at different temperatures and times. And for degradation of paracetamol was used the presence of oxygen at different temperatures. It has been observed that the degradation and solubility efficiency increase due to the temperature and time. It is derived a new aquation due to tempetature for subcritical water solubility of paracetamol.