Isparta'da kozmetik sektörü rekabet analizi
Isparta cosmetics sektor competitive analysis
  1. Tez No: 426382
  2. Yazar: MERVE UYSAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRFAN ATEŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kozmetik, Rekabet, Cosmetics, Competition
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET ISPARTA'DA KOZMETİK SEKTÖRÜ REKABET ANALİZİ Merve UYSAL Süleyman Demirel Üniversitesi, İşletme Bölümü Yüksek Lisans Tezi, 64 Sayfa, Şubat 2016 Danışman: Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu Kozmetik kavramı, rekabetin endüstri, ülkesel, uluslararası ve sektör/firma boyutları üzerinde ele alınmaktadır. Kozmetik sektörü rekabet süreci, küreselleşmeye bağlı olarak teknolojik gelişmelerle birlikte hızlı bir şekilde gelişip değişim yaratmakta ve ciddi bir rekabet ortamı oluşturmaktadır. Günümüzde kişisel bakım ürünleri ve renkli kozmetiklerin geliştirilip her geçen gün yenilerinin eklenmesiyle birlikte kozmetik sektörüne ve kozmetik ürünlerine olan ilgi günden güne artmaktadır. Kozmetik sektörü son yıllarda daha çok gelişmeye başlayıp Dünya'nın her yerine yayılması hedeflenmiştir. Bu açıdan bakıldığında Isparta gül açısından kozmetik sektöründe hızlı bir gelişme göstermeye başlamıştır. Isparta'da kozmetik sektörü rekabet analizi üzerine bir araştırma bulunmadığı için bu durum çalışmanın konusunu belirlemede etkili olmuştur. Yapılan bu çalışma, geçmişten günümüze süregelen ve her zaman var olacak olan rekabetin; Isparta'da kozmetik sektöründeki etkisini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma Isparta merkez ve birkaç ilçesine uygulanmış; kozmetik firma sahipleri ile detaylı bir mülakat yöntemi uygulanarak konuyla ilgili bazı sonuçlar elde edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ISPARTA COSMETICS SEKTOR COMPETITIVE ANALYSIS Merve UYSAL Süleyman Demirel Unıversity, Business Section Master's Thesis, 64 Pages, February 2016 Consultant: Assoc. Prof. İrfan Ateşoğlu Cosmetics concept, competition in the industry, national, international and sector / company size are discussed above. Cosmetics industry competitive process, due to globalization, to create change quickly evolve with technological development and constitute a serious competition. Today, the developed color cosmetics and personal care products is increasing with each passing day and the day to day interest in the cosmetics sector with the addition of new cosmetic products. starting with more development in the cosmetics industry in recent years aimed to spread all over the world. In this respect, in terms of Isparta rose in the cosmetics industry has begun to show a rapid development. As there is no research on Isparta cosmetics industry competitive analysis has been effective in identifying the subject of this case study. This study, ongoing competition from past to present, and always will be there; Isparta was conducted to determine the effect in the cosmetics industry. This research has been applied to several district headquarters and Isparta; some conclusions on the matter by applying the method detailed interview with the cosmetics company owners are trying to achieve.