Ortaçağ'da Siverek tarihi
The history of Siverek in the Middle Ages
  1. Tez No: 429735
  2. Yazar: HASAN DEGİRMENCİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAZIM PAYDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Siverek, Nümeyir Oğulları, Ortaçağ, Mervaniler, Siverek, Numeirids, Middle Ages, Mervanids
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışma, Ortaçağ'da Siverek'i ele almaktadır. Ortaçağda Siverek tarihi ile ilgili verilerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Çalışma ile 375-1453 yılları arasında Siverek'te hüküm sürmüş beylik, devlet ve imparatorluklar tespit edilmiştir. Yapılan inceleme, bu bölgede hüküm süren devletlerin; Roma, Sasani, Bizans, Araplar, Hamdanilar, Mervaniler, Nümeyir Oğulları, Selçuklular, Haçlılar, Eyyubiler, Artukoğulları, Harzemliler, Moğollar, Timur, Karakoyunlular ve Akkoyunlular olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines Siverek in the Middle Ages. It aims to find out the data related to the history of Siverek throughout the Middle Ages. This study has revealed the principalities, states and empires that ruled over Siverek between the years 375-1453. The research has further showed that the states reigned over this region were the Romans, the Sassanids, the Byzantines, the Arabs, the Hamdanids, the Mervanids, the Numeirids, the Seljuqs, the Crusaders, the Ayyubids, the Artuqids, the Khwarezmids, the Mongols, the Timurids, the Qara Qoyuns and the Aq Qoyuns.