Our work in progress: İnstagram-sourced participatory storytelling installation
Devam eden çalışmamız: Instagram kaynaklı katılımcı öyküleme yerleştirmesi
  1. Tez No: 430397
  2. Yazar: MERT ASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERSAN OCAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım, İşbirliği, Avant-garde, İlişkisel Estetikler, Instagram, Etkileşimli Yerleştirme, Participation, Collaboration, Avant-garde, Relational Aesthetics, Instagram, Interactive Installation
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu tez sanat ile izleyinin güncel ilişkisini, sosyal medyadaki toplu yaratıcılık durumuna ve izleyici işbirliğinin sanat ortamındaki işlevine odaklanarak inceliyor. Burada, sosyal medyadaki sanatsal üretimi açıklayıp bunu güncel sanatta konumlandırırken, bir sanat işinin geliştirilmesinde işbirliğinin nasıl mümkün olduğunu araştırıyorum. Bu metin, Instagram gönderilerinin baskısı alınmış görüntülerinin akışının değiştirilerek hikayeler oluşturulmasını sağlayan üç boyutlu bir yerleştirme çalışmasına eşlik etmektedir. Aynı zamanda“Instagram arkadaşlarım”ı bu sanat işinin birer çalışanı olarak kullanırken, her katılımcının müdahalesiyle dönüşmekte olan ortak bir iş üzerinden bir ilişkisel estetik kurmayı amaçladım. Dolayısıyla, halihazırda ortaklaşa bir yaratıcılık sergilediğimizi ve ürettiklerimizi paylaşarak 21. yüzyılın iletişim biçimini de şekillendirdiğimizi öne sürüyorum.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the current relation between art and audience, focusing on the collective creativity in social media and the function of audience collaboration in the art zone. Attempting to define the act of artistic participation in social media and relocate it in contemporary art, I examine how collaboration in the development of an artwork becomes possible. This thesis accompanies exhibited artwork, which consists of a three-dimensional installation that procures generation of various stories by the rearranging of the flow of printed images of Instagram posts. I also aim to achieve a relational aesthetic by considering those“Instagram friends”as coworkers of a collaborative work, which further undergoes a transformation through each viewer-participant's intervention in the gallery setting. Therefore, I assert that we have already been collaborating by creating and sharing through social media, and thus shaping the form of communication in the 21st century.