A Spare parts inventory management model for a manufacturer of construction and mining machinery
Bir inşaat ve madencilik makinaları üreticisi için bir yedek parça envanter yönetim modeli
  1. Tez No: 43250
  2. Yazar: TEOMAN CANEFENDİ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEYNEP ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Envanter Kontrol Modelleri, Bigisayar Destekli Envanter Yönetimi, Inventory Control Models, Computer Aided Inventory Management
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
öz bir inşaat ve madencilik makinalari üreticisi için bir yedek parça envanter yönetim modeli Canefendi, Teoman Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Zeynep Onay Ağustos 1995, 116 sayfa Bu çalışmada bir endüstriyel üretim firmasının envanter yönetim ve satış sistemi için bir envanter kontrol modeli ve bilgisayar programı sunulmuştur. Bilgisayar programı modelin uygulanmasını desteklemekte ve sistemin daha güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bütün çalışma boyunca, uygulanabilirlik önemli bir kriter olarak dikkate alınmış ve firmanın kolayca alıp uygulayabileceği bir ürün tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SPARE PARTS INVENTORY MANAGEMENT MODEL FOR A MANUFACTURER OF CONSTRUCTION AND MINING MACHINERY Canef endi, Teoman M.B.A., Department of Management Supervisor: Assist. Prof.Dr. Zeynep Onay August 1995, 116 pages This study presents an inventory control model and a computer software for the inventory management and order processing system of an industrial manufacturing firm. The computer software is developed to support the implementation of the model and improve the effectiveness and efficiency of the operational system. Throughout the study, the practical feasibility is kept in mind as a crucial criterion and the product is designed such that the firm can easily adopt and run it.