Questioning women's status in the Victorian age:Marriage in Jane Eyre and Pride and Prejudice
Viktorian döneminde kadının durumu sorgulanıyor: Jane Eyre'de evlilik ve Pride ve Prejudice
- Tez No: 432608
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERMA LEKESİZALIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: kadın, Victoria dönemi, Pride and Prejudice'ta evlilik, Jane Enry'de evlilik ve control, women, the Victorian age, Marriage in Pride and Prejudice, Marriage and control in Jane Eyre
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışma, genel olarak, incelemektir, Viktorya çağında kadınların durumu ve Victoria çağında daha özel evlilik ve nasıl kadınların evlilik yaklaşıyor bulundu. sosyal statü iyi değildi ya da çok var iken fakir bir aile bu yüzden, kendi geleceğini güvence altına evlilik güvenerek vardı çünkü örneğin, pek çok kadın evliliği yürütmek edildi Viktorya çağında kadınların evlilik iletken arkasında birçok nedeni vardı diğerleri sadece ekonomik çıkarları ya da para biraz olsun evlilik yapmaya çalışıyor. Bu çalışmada daha net kadınların anda karşılaştığınız koşulları açıklamak için iki roman seçmiş, bizim ilk romanı JaneAusten'ın Aşk ve Gurur olduğunu. Gurur ve önyargı Jane çoklu-evliliği gösterir ve nedenleri her evlilik arkasındayız. Jane açıkça bu evliliklerin her biri hakkında yorumlar ve onu tercih evliliği ortaya çıkarır ve o en başarılı evlilik olarak görür, çünkü o arkadaşı evliliği yürütmek için kadınları teşvik eder. İkinci romanı CharlotteBronteJaneEyre olduğunu. Bu romanda Charlotte sosyal sınıf farkları ve girişimleri kadınların bağımsızlığını ulaşmak için yapıyor gösterir
Özet (Çeviri)
This work aims at investigating, in general, the situation of women in the Victorian age and the more specifically the marriage in the Victorian age and how the women were approaching marriage. There were many reasons behind conducting marriage by women in the Victorian age, for example, many women were conducting marriage because their social status was not good or they had a poor family therefore they were relying on marriage to secure their future, while there were many others trying to do marriage just to get economically some interests or money. In this study we have chosen two novels to explain more clearly the conditions women were experiencing at the time, our first novel is Jane Austen's Pride and Prejudice. In Pride and prejudice Jane shows multiple-marriages and the reasons stand behind each marriage. Jane clearly comments about each of these marriages and reveals her preferred marriage and she encourages women to conduct companion marriage because he sees as the most successful marriage. The Second novel is Charlotte Bronte's Jane Eyre. Charlotte in this novel shows the social class differences and the attempts women were making to reach their independence.