An IVR system solution for the securities exchange and fund management department of a private bank
Özel bir bankanın menkul kıymetler müdürlüğü için sesli yanıt sistemi çözümü
- Tez No: 43274
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CEMAL AKYEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Etkileşimli Sesli Yanıt Sistemi, REPO IV
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
oz ÖZEL BİR BANKANIN MENKUL KIYMETLER MÜDÜRLÜ?Ü İÇİN SESLİ YANIT SİSTEMİ ÇÖZÜMÜ ŞEN, Erman Master, İşletme Tez Yöneticisi : Yardımcı Doç. Cemal AKYEL Haziran 1995, 87 sayfa Bu çalışma çerçevesinde, Türkiye İş Bankası Menkul Kıymetler Müdürlüğü çalışma ortamı incelenmiş, ve problemlerin çözümüne yönelik bir etkileşimli sesli yanıt sistemi önerilerek, tasannu ve uygulaması yapılmıştır. Söz konusu merkezin ana işlevini REPO işlemleri oluşturmaktadır. Önerilen çözüm dahilinde, merkezde çalışan uzmanların yapmış olduğu tüm rutin işler bilgisayar tabanlı bir platforma taşınmış ve böylelikle kendilerinin merkez için daha etkili ve yararlı konularda çalışmaları sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IVR SYSTEM SOLUTION FOR THE SECURITIES EXCHANGE AND FUND MANAGEMENT DEPARTMENT OF A PRIVATE BANK ŞEN, Erman MBA in MANAGEMENT Supervisor : Asst. Prof. Dr. Cemal AKYEL June, 1995, 87 pages In this study, the existing system of the Securities Exchange and Fund Management Department of Türkiye İş Bank AŞ. is analyzed and an Interactive Voice Response (IVR) and call processing system is proposed, designed and implemented. Mainly, REPO (Repurchase Agreement) transactions are processed in the Department. Through this type of a solution, most of the routine tasks done by the dealers are transferred to a computer based platform making them free for those that would produce profit margins and hence increase the efficiency of the whole department. Keywords : Interactive Voice Response, Repurchase Agreement 111