Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü florası
Flora of the Bozok University Erdogan Akdag Campus
- Tez No: 432931
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜMİT BUDAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Bozok Üniversitesi, Yozgat, Flora, Bozok University, Yozgat
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bozok Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışma 2014-2015 yıllarında Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü florasını belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışma alanı Orta Anadolu'nun kuzeydoğu kesiminde yer almaktadır. Yozgat-Kayseri şehirleri arasındaki karayolu üzerindedir. Alan İran-Turan bitki coğrafyası bölgesi içerisinde yer alır. Grid kareleme sistemine göre de B-5 karesindedir. 2014 yılı Şubat-Eylül ayları arasında yapılan arazi çalışmalarıyla alandan 655 adet bitki örneği toplanarak teşhisi yapılmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, familya sayısı 63, cins sayısı 225, tür ve türaltı takson sayısı 315 adet olarak tespit edilmiştir. Çalışma alanında, 33 adet endemik bitki türü teşhis edilmiş olup, endemizm oranı % 10,48 olarak bulunmuştur. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımları ise şöyledir: İran-Turan elementleri 68 (% 21,59), Avrupa-Sibirya elementleri 27 (% 8,57), Akdeniz elementleri 24 (% 7,62), diğerleri 196 (% 62,22).
Özet (Çeviri)
This study was conducted to determine the flora of Bozok University Erdoğan Akdağ Campus between 2014-2015. The study area is located in the northeastern part of the Middle Anatolia. It is on the highway between the city of Yozgat-Kayseri. The study field is located within the plant geography of İran-Turan area. It is on the square B-5. Total sample of 655 plants were collected to diagnose from the field between February-September 2014 were. In the results of this study, the number of families 63, species number 225, the number of species and subspecies have been identified in 315 taxa. The number of 33 endemic plant species had been identified in the study area and the endemic rate were found on 10.48 %. Phytogeographical region distributions of taxa: the number of Iran-Turan elements 68 (21.59 %), Europe- Siberia elements 27 (8.57 %), Mediterranean elements 24 (7.62 %) and others 196 (62.22 %).