Hatha Yoga egzersizlerinin oyuncunun çalışmasında kullanımı
An actor's use of Hatha Yoga exerci
- Tez No: 435273
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYLA KAPAN EZICI
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
 - Anahtar Kelimeler: Yoga, Oyuncu, Asana, Meditasyon, Yoga, Oyunculuk, Asana, Meditasyon
 - Yıl: 2016
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Haliç Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Tiyatro Ana Sanat Dalı
 - Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmada, Hatha Yoga egzersizlerinin oyuncunun üzerinde nasıl bir etkisinin olduğu araştırması yapılmıştır.. Bu bilgileri elde etmek amacıyla Yoga'nın tarihi, felsefesi, asanalar, nefes çalışmaları, anatomi vs. başlıklarına değinildikten sonra yoga eğitmenleri ve yoga yapan oyuncular ile görüşmeler yapılmıştır. Çıkarımlar sonuç kısmında belirtilmiş, çalışmaya bir kaynakça, ekler (uluslararası kabul gören yoga pozları ve yapılan görüşmelerin metinleri) ve özgeçmiş ile son verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The effects of Hatha Yoga exercises on actors have been researched in this study. To gain information, interviews have been made with yoga instructors and yoga schools about Yoga's history, philosphy, breathing exercises, and anatomy. The findings, resume, and additional information (internationally approved yoga positions and interview texts) have been presented in the conclusion section. The study ends with references.