Michael Chekhov monografisi
- Tez No: 435276
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞİN CANDAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Michael Chekhov, Metot Oyunculuğu, Monografi, Oyuncunun Yolu, Oyuncuya, Oyunculuk Tekniği, Michael Chekhov, Method Acting, Monography, Path of the Actor, To The Actor, Acting Technique
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tiyatro Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tez, Michael Chekhov'un hayatı boyunca ortaya koyduğu öğreti ve eserlerin analitik bir incelemesini içerir. Bunun için öncelikle Michael Chekhov'un bizzat kaleme aldığı kitap, makale ve ses kayıtları esas alınmıştır. Buna ek olarak, sanatçının ardından geçen altmış bir yılda ilkelerini takip edip geliştiren insanların yazdığı kitaplar, makaleler ve röportajlardan yardım alınmıştır. Ayrıca bu tez, Michael Chekhov Derneği'nin New York, Hamburg ve Berlin'de görevli resmi eğitmenlerin verdiği teorik ve pratik eğitimin ışığında yazılmış bir monografidir
Özet (Çeviri)
This thesis includes an analytic review of Michael Chekhov's teachings and work consisting his life span. For this purpose this thesis is primarily based on books and articles and sound recordings of Michael Chekhov. In addition, the culminated work produced by his followers in form of books, articles and interviews during the 61 years after his death had been addressed. Furthermore this thesis is a monography written in the light of theoretical and practical education given by the official instructors of Michael Chekhov Associations of New York, Hamburg and Berlin.