Customer orientation, cross cultural communication, market demand & social media: An e-business case from British fashion industry
Müşteri odaklılık, kültürlerarası iletişim, pazar talepleri ve sosyal medya: Inglatere moda endüstrisi bir e- ticaret vaka analizi
  1. Tez No: 435363
  2. Yazar: MARYEM MAHMOUDI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYDA SABUNCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Moda endüstrisi, Endüstri 4.0, E-ticaret, Sosyal Medya, Fashion industry, Industry 4.0, E-commerce, Social Media
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Moda endüstrisi, küreselleşmenin etkisi altında gerçekleşen dördüncü dönem endüstriyel devrimi sebebiyle dinamik bir yapıya sahiptir. Bu durum, sektördeki müdahil şirketler açısından zorluklara neden olmakta ve elektronik ticaret anlayışına uyum sağlayacak yapısal düzenlemelerde başarısız olmalarına yol açmaktadır. Bu tez çalışmasının amacı moda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için bir elektronik ticaret iş modelini ortaya koymaktır. Tez araştırması kapsamında temel etki faktörlerini bulmak için nitel araştırma ve örnek olay incelemesi yöntemleri kullanılmıştır. Yarı-yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmesi, şirketin web sayfasının analiz edilmesi ve verinin çeşitlendirilmesi, yöntemin oluşturulmasında faydalı olmuştur. Bulgular incelendiğinde, elektronik ticaret alanında başarıya etki eden pazardaki talep, kültürlerarası iletişim, müşteri yönelimi ve sosyal medya araçları olmak üzere dört etki faktörü arasında güçlü bir bağlantı olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
The fashion industry, being very dynamic in its nature is combined with the fourth industrial revolution under the globalization effect. That makes it very hard for companies interferring on the field; they end up failing in computing their structure to an e-business concept. The aim of this thesis is to design an ebusiness model for the fashion companies, to use internally to achieve success. In order to find out the impacting major factors, a qualitative research with a case study has been conducted. Semi-structured interviews, the company's website analysis and a triangulation of data helped on shaping the method. The findings revealed that there is a strong connection between four impacting factors on the success of an e-business which are; market demand, cross cultural communication, customer orientation and social media tools.