Afyonkarahisar'da sporun yaygınlık durumu
The status prevalence of sport in Afyonkarahisar
  1. Tez No: 436796
  2. Yazar: METİN ŞİMŞEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar, spor, Afyonkarahisar, sports
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu araştırmanın amacı; son yıllarda ekonomik, sosyal ve kültürel hareketler ile ülke gündemine gelen Afyonkarahisar' da sporun yaygınlık durumunun belirlenmesine çalışılacaktır. Amatör ve profesyonel sporlarda katılım ne orandadır? Spor tesisleri yeterli midir? Okul sporları yeterli yaygınlık düzeyine çıkmış mıdır? Kulüpler düzeyinde branş ve katılım ile başarı görünümü nasıldır? Bu ve benzeri soruların yanıtlanması spor ile bir çıkış yakalamak isteyen Afyonkarahisar kent insanının spor dolu günler yaşaması için nelerin yapılabileceğinin tespiti bu çalışmanın önemine işaret eder. Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet döneminde çok merkezi bir konuma sahip olan Afyonkarahisar' ın Türk Spor Tarihindeki yerinin ne olduğunu saptamak ve neler yapılırsa daha iyi bir kent konumuna gelmesi sağlanır bunlar hakkında saptamalarda bulunmak gerekmektedir..Son 25 yılda Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan kişiler ile Afyonspor kulübünün eski- yeni başkanlarıyla, milli takımlara seçilme başarısı göstermiş sporcular ve kentte çalışan beden eğitimi öğretmenleriyle görüşmeler yapılarak tespitler kayıt altına alınmıştır. Araştırmanın sonunda Afyonkarahisar' da Sporun Yaygınlık Durumu tespit edilerek, çözüm önerileri ve tespitlerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of the investigation is to determine the currency of the sport in Afyonkarahisar with economic, social and cultural movements in resent years. What is the rate of the participation to amateur and professional sports? Is sports facility sufficient? Have the school sports become common? How it looks relation between branch and participation and the level of the success in clubs? The responses of these questions is important to identify what to do for the city people, who ask to catch output in the field of sport in Afyonkarahisar, spend their times with sports activities. It is needed to determine the place of Afyonkarahisar, which had a very significant role in Republic and before the Republic period, inTurkish Sports History and what to do in order to make it a better city. In last 25 years, it's discussed with the people who served as Afyonkarahisar Youth and Sport city manager, Afyonspor's old and new administers, the sportsmen who are successful enough to play in national teams and the physical education teachers who are working in the city and the results have been noted. After the investigation, it is presented suggestions of solution and determinations by establishing the situation of sports in Afyonkarahisar.