Seyahat sözleşmesi
Travel contracts
- Tez No: 440660
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELİN SERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Seyahat, Turizm, Sözleşme, Yasa, Travel, Tourism, Contract, Law
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Son yıllarda gazeteler,dergiler,televizyonlar ve internet aracılığıyla seyahat sözcüğünün karşımıza çok sık çıktığını görmekteyiz. İnsanlar tüm yılın vermiş olduğu stresi atmak, yeni yerler gezip görüp bilgilerini artırmak için seyahat ederler. Dünyadaki toplumsal ve ekonomik gelişmeyle birlikte kişisel gelir düzeyinin yükselmesi, ulaşım araçlarının hız ve kapasite olarak artış göstermesi bu sebeple de ücretlerin düşmesiyle turizm sektörü oldukça gelişmiştir. Turizm sektörünün bu denli gelişmesinin neticesinde seyahat sözleşmeleri karşımıza çıkmıştır. Karşımıza çıkan ve oldukça uygulama alanı bulan bu sözleşmenin elbette ki problemleri de söz konusu olmuştur. Kanun koyucu da tarafının tüketici olduğu bu sözleşmelerde daha güçsüz ve deneyimsiz olan tarafı korumak adına birtakım önlemler almıştır. Bir tarafın tüketici olduğu her sözleşmede ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulması için yasa koyucunun ortaya koyduğu hükümler ile bu sorunların nasıl çözümlendiği seyahat sözleşmesinin tanımı, unsurları ve hukuki niteliği bu tez çalışmasının konusunu oluşturarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In recent years we encounter the word travel via newspaper, magazines, television and internet. People travel to throw away stress given whole year, sightsee new places and increase their knowledge. İncreasing capacity and speed of transportation helped development of tourism. sector. Travelling contracts have emerged as a result of the development of the torurism sector. These contracts have application areas and we encounter them so we have problems with them. Lawmaker take precautions to protect the weak and inexperienced consumer party. The subject of this thesis is teh definiotion, elements and legal nature of travelling contracts and also provisions put forward by6 lawmaker to resolve the problems that occur.