The position of the United Kingdom's Conservative Party vis-à-vis European integration
Birleşik Krallık Muhafazakar Partisi'nin Avrupa entegrasyonuna karşı aldığı pozisyon
  1. Tez No: 440676
  2. Yazar: MERVE ÜSTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CAN EMİR MUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Entegrasyonu, Birleşik Krallık Muhafazakar Partisi, Avrupa Kuşkucu Politikalar, European Integration, Party-based Euroscepticism, the Conservative Party of UK
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tez, Büyük Britanya Birleşik Krallık Muhafazakar Partisi'nin Avrupa entegrasyonuna karşı aldığı pozisyonu belirlemeyi ve partilerin Avrupa kuşkucu politikaları literatürüne katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu tezin hedefi, Muhafazakar Parti'nin Avrupa entegrasyonuna karşı olan pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığını bulmak ve bu pozisyona katkı sağlayan faktörleri saptamaktır. Bu hedefe ulaşmak için, Muhafazakar Parti'nin 1970'den itibaren olan genel ve Avrupa seçim manifestoları ve ayrıca parlamento tartışmaları nitel içerik analizi yöntemi ile incelenmektedir. Bu tez“Hangi faktörler Birleşik Krallık Muhafazakar Partisi'nin Avrupa entegrasyonuna karşı aldığı pozisyona katkıda bulunur?”sorusunu sorar. Bu tez, parti pozisyonları ve partilerin Avrupa kuşkucu politikaları literatürünün incelenmesiyle başlar ve İngiltere'nin milli politik durumunun sunumu ve Muhafazakar Parti'nin Avrupa entegrasyonuna karşı olan pozisyonunun detaylı tartışmasıyla devam eder.
Özet (Çeviri)
This thesis explores the position of the Conservative Party of United Kingdom of Great Britain vis-à-vis the European integration. It aims to contribute to the literature of party-based Euroscepticism. The main objective of this thesis is to find out any change in the Conservative Party position on European integration and determine factors contributing to this position. In order to accomplish this objective, the general election and European election manifestos of the Conservative Party since 1970 and also the parliamentary debates are analyzed through qualitative content analysis. The research question of this thesis is“What factors contribute to the positioning of the Conservative Party of the UK vis-à-vis the European integration?”. This study argues that the incompatibility of the Conservative Party values such as parliamentary sovereignty, strong state and democracy with the current and future trajectory of the European Union and the intra-party dissent contributed to the position of the Conservative Party vis-à-vis the European integration. This thesis commences with a review of the literature on party positioning and party-based Euroscepticism and proceeds by presenting the national political context of Britain and an in-depth discussion of the Conservative Party position on European integration.