Federal Almanya Kuzey Ren Westfalya'da İslam din dersleri
Federal Germany North Rhine Westphalia Islamic religion courses
  1. Tez No: 441526
  2. Yazar: ALİ TOPCUK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VELİ ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Federal Almanya, Kuzey Ren Westfalya, Nordrhein Westfalen, Islam Dersi, Din Dersi, Almanya`da Islam, Bundesrepublik Deutschland, Nordrhein Westfalen, Islamunterricht, Religionsunterricht, Islam in Deutschland
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Federal Almanya Kuzey Ren Westfalya'da Islam Din Dersi Hakkında Bir Değerlendirme. Bu araştırmanın amacı, öğrenci ve öğrenci velilerinin Almanya Kuzey Ren Westfalya'daki Islam Din Dersi hakkındaki düşünce ve beklentilerini tesbit etmek, elde edilecek veriler çerçevesinde dersin daha verimli hale getirilebilmesi için teklifler sunmaktır. Öğrencilerin % 96,09 u ve velilerin 90,2 si İslam Din Dersi'nin Almanca olmasını anlayışla karşılamaktadırlar. Öğrenciler dinlerini Kur'an ve sünnete uygun ve konunun uzmanı olan (ilahiyatçı) öğretmenlerden öğrenme arzusundadırlar. Türk ve diğer Müslüman ailelerin çoğu Alman vatandaşlığına geçmiş bulunmaktadır. Araştırmamız, İslam Din Dersi'nin, müslüman öğrencilerin Alman toplumuna entegrasyonuna katkı sağladıgını göstermiştir. Şu ana kadar verilen İslam Din Bilgisi Dersi (Islamkundeunterricht), (anayasada ifadesini bulan) Islam Din Dersi (Islamischer Religionsunterricht) için iyi bir temel oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
Evaluation of the Islamic religious lesson in Germany North Rhine Westphalia state. The intention of this research is to get to know the students and their parents' opinions and demands about the Islamic religious lesson, and propose some offers with the results of research in order to make lessons more efficient. 96, 09 % of the students and 90, 2 % of the parents welcomes the Islamic religious lesson to be taught in German. Students are willing to learn this lesson fundamentally with Islamic theologists. Many of Muslims became a German citizen with naturalization. Our research provided that Islamic religious lessons contributed the Muslim students to the integration of the German society. Lecture called Knowledge of Islam ( Islamkundeunterricht ) provided a good basis of Islamic Religious Lesson ( Islamischer Religionsunterricht ).