Antalya ili Konyaaltı kıyı bandı turizm potansiyelinin incelenmesi ve turizm alanlarının sürdürülebilirliği bağlamında değerlendirilmesi
Investigation of tourism potential of Konyaalti coastline in Antalya and its evaluation in the context of sustainability of tourism areas
  1. Tez No: 442810
  2. Yazar: REVAN ÇEVİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞEFİKA GÜLİN BEYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Antalya/Konyaaltı, Turizm, Sürdürülebilirlik, Kıyı bandı, SWOT Analizi, Antalya/Konyaaltı, Tourısm, Sustainability, Coastline, SWOT Analysis
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışma çevresel etki analizlerinin temel alındığı genel bir bakış açısı ile gündemde olan turizme yönelik gelişim planlarına yöneliktir. Bu bağlamada turizmin fiziksel, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki etkileri kıyı alanları özelinde ele alınmıştır. Çalışmada Konyaaltı Kıyı Bandı'nın Antalya için önemine, geçmişten günümüze turizm planlaması içerisindeki yerine, hedefler, beklentiler, alanın güçlü ve zayıf yönleri, sorunlar için üretilen çözüm önerilerine değinilmektedir. Antalya için kimlik ve rant değeri açısından çok önemli bir potansiyele sahip olan ancak yeteri kadar yararlanılamayan bir kıyı bandının geçmiş ve bugününün incelenmesi, gelecek projeksiyonlarının yapılması hedeflenmiştir. Çalışmanın sonucunda çok yönlü bir anket çalışması ve SWOT analizi yapılarak Konyaaltı Kıyı Bandına dair turizm kaynaklı sürdürülebilirlik önerileri getirilmiştir. Çalışma sonuçlarının, aynı veya benzer sorunlar yaşayan kent, bölge, vb. ölçekte kıyı alanları için de model olması özelliğiyle yaygın etki alanı bulacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This study is based on an overview of the environmental impact analysis for the development plans for tourism on the agenda. In this context, tourism's physical, economic, social and cultural impact on coastal areas are dealt with in private. In this study; Konyaaltı coastal strip's importance for Antalya is specified the place in tourism planning which is from past to the present, the objectives, expectations, strengths and weaknesses of the area and discussed solutions for the problems. It is intended to make future projections and examining the history and the present of the coastal strip which it has a significant potential in terms of identity and annuity value for Antalya, but can not be used enough. In conclusion, a versatile survey and SWOT analysis performed on the Konyaalti coastal strip and have been sourced sustainability proposals. The results of the same or similar problems living in the city, the region, and the property also to be a model for similar levels in coastal areas, are expected to find common domain.