Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin materyal kullanma alışkanlıklarının ibadet öğrenme alanındaki kazanımların gerçekleşmesine etkisi (6.sınıf namaz ibadeti ünitesi örneği)
The materyal using habi̇tus effect of the Religion Culture and Ethics teachers on becoming fact of worship learning are benefits (Grade 6 unit example prayer worship)
  1. Tez No: 443002
  2. Yazar: ZEYNEP ÖNER GÜR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NURULLAH ALTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi, öğretmen, eğitim, öğretim, materyaller, teknolojik materyaller, namaz ibadeti, kazanımlar, Religion Culture and Ethics Course, teacher, education, teaching, technological materials, prayer worship, gains
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu araştırmanın amacı; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin materyal kullanma alışkanlıklarının 6. Sınıf namaz ibadeti ünitesi öğrenme alanı kazanımlarının gerçekleşmesine etkisini araştırmaktır. Bu amaçla, ortaokullarda Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin materyal kullanma alışkanlıklarının ibadet öğrenme alanı kazanımlarının gerçekleşme düzeylerine etkisi çeşitli değişkenler açısından tespit edilmiştir. Giriş bölümünde; problem ve alt problemler, amaç, önem ve araştırma konusunun merkezi kavramları kavramsal bir alt yapı çerçevesinde aydınlatılmış ve tanıtılmıştır. İkinci bölümde; araştırmada izlenen yöntem, evren ve örneklem, veri toplama araçları, uygulama ve verilerin çözümlenmesi ile ilgili işlemler hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretim programlarında ibadet öğrenme alanı ve namaz öğretimi hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde; öğretim teknolojisi, öğretim materyallerine ilişkin başlıca kuramlar ve din öğretimindeki materyaller hakkında bilgi verilmiştir. Beşinci bölümde; araştırma verilerinden elde edilen bulgular açıklanmış ve yorumlanmıştır. Altıncı bölümde ise, araştırmadan elde edilen sonuçlara ve geliştirilen önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to research the material using habitus effect of the religion culture and ethics teachers on becoming fact of learning benefits on unit of prayer worship at sixth class. For this purpose, with reference to the sample, the material using habitus effect of the religion culture and ethics teachers on becoming fact of learning benefits are tried to be identified with regard to several variables. In the introduction section; problems and sub-problems, aim, importance and basic concepts of research subject are tried to be illuminated and introduced within the frame of conceptual background. In the second section; information about the model followed in the research, population and sample, data collection tools, applications and processes related to analysis of data is given. In the third section; information about worship learning area and teaching prayer on the religion culture and ethics teaching programs is given. In the fourth section; information about teaching technology, the main theories related teaching materials and religion teaching materials is given. In the fifth section; the data obtained from research findings are explained and interpreted. In the sixth section; the results obtained from the study and developed recommendations are given.