Kandinsky, Miro, Klee, Picasso, Matisse ve Dali'nin eserlerindeki sembolik imajların grafik tasarımdaki yansımaları
Reflections on graphic design symbolic image in the works of Kandi̇nsky, Mi̇ro, Klee, Pi̇casso, Mati̇sse and Dali̇.
  1. Tez No: 443247
  2. Yazar: ŞENAY ATAGÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. BAHATTİN ODABAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik Tasarım, sembolik imaj, Soyut Sanat, Çizgi, Renk, Graphic design, symbolic image, abstract art, line, color
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Grafik Sanatı -diğer bir ifadeyle Görsel İletişim-, ilk insanın doğayla buluşmasından başlayarak günümüze kadar resim dilini kullanarak çeşitli evreler geçirir. Yazının bulunuşuna kadar iletişimde kaynağını tamamen doğadan alan semboller gelişmiştir. Bu semboller, ortak kaynağa dayalı olması ve zamanla kültürler arası iletişimle benzerlikler ve çeşitlilikler göstermektedir. Grafik Tasarımcı, konusunu ele alırken bazı kurallar içerisinde en etkili ve yalın anlatım yöntemleri kullanmalıdır. Sanatsal yaratımda daha özgür ve özgün olabilen ressamlar aynı kaynaklardan esinlenseler de kendi üsluplarıyla birlikte kendi imajlarını oluştururlar. Picasso, Gauguin'in öğretisiyle doğayı geometrik formlara dönüştürmüştür. Matisse'nin sembolleri renklerdir; duyguları etkili anlatmanın en canlı ve hareketli olgusu renklerdir. Kandinsky, imajlarını oluştururken, algının içsel boyutu olan tinsellikten hareket eder. Klee, en saf biçimlendirmenin çocuk resimlerinde olduğunu savunurken müziğin coşkusunda yararlanır. Miro, kendinden önceki pek çok sanatçıya öykünmüş olsa da düşleminin oluşturduğu tamamen kendine ait imajlarını ortaya koymuştur. Dali'nin sanatın sonsuzluğunu ifade etmekte rolü sınır koymadığı hayal gücü ve rekabet duygusudur. Tüm bu sanatçıların, sembolü haline gelen imajlarının bir kaynağı olduğu gibi, görsel sanatlara kazandırdıkları yeni imajlar grafik sanatlar alanında da etkili ürünlere dönüşmüştür.
Özet (Çeviri)
Graphic art-in other words Visual communication-starting from the first person to present the meeting with nature's picture using the language of various phases. Continue reading the dialog in bulunuşuna the nature source of symbols. These symbols, based on common resource and cross-cultural communication shows similarities and variations. Graphic designer, here are some guidelines when handling the issue of the most effective and simple in narrative methods. I created, which might be a more free and original artistic painters, along with my own stylistic esinlenseler the same sources creates its own image. Picasso, Gauguin's teachings into the nature with geometric forms. Matisse are the symbols color; the most telling case of vibrant emotions effectively. When creating their image perception of Kandinsky, the intrinsic size is tinsellikten. Klee's paintings is the purest formatting defending child benefit in the enthusiasm of the music. Miro, emulated its predecessor although the fantasy of many artist generates fully revealed their image of your own. Dali's art is to express the infinite limits the role of imagination and feeling the competition. All of these artists, which has become a symbol of the image as a source of benefits to new images, Visual Arts in the field of graphic arts has evolved into effective products.