Brand management strategies in Turkish automotive industry
Türkiye otomotiv sektöründeki marka yönetimi stratejileri
  1. Tez No: 443328
  2. Yazar: ARDA YARDİBİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Yönetimi, Marka Kişiliği, Otomotiv Sektörü, Brand, Brand Management, Brand Personality, Automotive Industry
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Gelişmekte olan Türkiye'de, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de büyük bir rekabet söz konusudur. Bu rekabette öne çıkabilmek için pazarlama aktiviteleri her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Bu pazarlama aktiviteleri arasında marka kavramı kendisine geniş bir yer bulmaktadır. Bu kavramın tüketiciler tarafından algılanan yüzü ise marka kimliğidir. Marka kimliği inşa edilirken ise, marka kişiliği önemli bir yer tutmaktadır. Marka kişiliği, özetle bir marka eğer bir insan olsaydı nasıl bir insan olacağını araştırır. Bu çalışmada, BMW markasının firma tarafından seçilen niş bir potansiyel tüketici kitlesi içinde nasıl bir karakterle görüldüğünü araştırmaktadır. 130 katılımcılı bir anket uygulanmış ve istatistiksel yöntemler kullanılarak BMW markasının Türk beyaz yakalı çalışanlar arasında nasıl bir kişilikle algılandığı analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
There is a huge competition in automotive industry, like all other industries in Turkey, which is an emerging country. To step forward, marketing activities are getting more and more important day by day. Brand concept takes a large place in those marketing activities. This concept's reflect on consumer's perception is brand identity. Brand personality takes a wide place in building brand identity. In brief, brand personality looks for how a brand would act if it will be a human. In this research, a niche potential consumer population, which is chosen by company, are surveyed in order to find how BMW characterized in their minds. A questionnaire is applied for 130 participants and BMW's personality' perception on Turkish white collars are researched with statistical methods.