Analysis of the advertising agency –Advertiser relationship in digital advertising
Dijital reklamcılıkta reklam ajansı - Reklam veren ilişkisinin analizi
  1. Tez No: 443444
  2. Yazar: KÜBRA YÜREKLİ
  3. Danışmanlar: DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Reklamcılık, Reklamcılık, Reklam Ajansı - Reklam Veren İlişkileri, Reklam Ajansı, Reklam Veren, Digital Advertising, Advertising, Advertising Agency - Advertiser Relationships, Advertising Agency, Advertiser
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Teknolojik gelişmeler ile, dijital reklamcılık son yıllarda reklam sektörünü güçlendiren en önemli faktörlerden biri haline geldi. Reklam ajansı ve reklam veren arasında iyi bir ortaklık, reklam kampanyalarının başarısının anahtarı olduğu için; bu çalışma reklam ajansı - reklam veren ilişkisini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Geçmiş araştırmalar çoğunlukla reklam ajansı-reklam veren ilişkilerinin geleneksel reklamcılıkta incelenmesine odaklanmıştır. Bu çalışmanın amacı dijital reklamcılık teknolojilerinin gelişimi ile reklam ajansı - reklam veren ilişkisini etkileyen faktörlerdeki değişiklikleri tespit etmektir. Araştırma, reklam ajanslarına ve reklam verenlere ilişkilerini iyileştirmelerinde yardımcı olabilecek değerli bilgiler sunabilmeyi amaçlamaktadır. Reklam ajansı-reklam veren ilişkisinin yaşam döngüsü ve bu ilişkiyi farklı yaşam döngüsü aşamalarında etkileyen önemli faktörler tanıtıldıktan sonra, dijital reklamcılık araçları ve dijital reklam akımları ile reklam sektöründe olan değişimler incelenmiştir. Reklamcılığın her iki tarafının da, reklam verenlerin ve reklam ajanslarının, detaylı görüşlerine derinlemesine mülakat yöntemi ile ulaşabilmek için, araştırma için niteleyici (kalitatif) yaklaşım benimsenmiştir. Dijital reklamcılıkta reklam ajansı-reklam veren arasındaki ilişkiyi reklam ajansı seçimi, reklam ajansı-reklam veren ilişkisinin sürdürülmesi ve reklam ajansı ilişkisinin sonlandırılması aşamalarında etkileyen en önemli faktörler belirlendi. Hızla değişen dijital reklam teknolojileriyle birlikte reklam veren-reklam ajansı ilişkisindeki değişiklikler ve zorluklar incelendi.
Özet (Çeviri)
With technological advancements, digital advertising became one of the most significant factors strengthening the advertising industry in last years. As a good partnership between advertising agency and advertiser is the key to success of advertising campaigns, this study aims to analyze advertising agency - advertiser relationship in digital advertising. Past researches have mostly focused on advertising agency-advertiser relationships in traditional advertising. The purpose of this study is to identify the changes in the factors impacting the advertising agency-advertiser relationship with development of digital advertising technologies and to provide valuable information for advertisers and advertising agencies that may help to improve the relationship in order to ensure conduction of advertising campaigns smoothly and successfully. After introduction of advertising agency relationship life cycle and important factors affecting this relationship in different life cycle stages, digital advertising tools and changes in advertising industry with digital advertising trends are examined. Qualitative approach is adopted for the research to access detailed views of both parties of advertising, advertisers and advertising agencies, on research topic with in-depth interviews method. Most significant factors impacting advertising agency-advertiser relationships in agency selection, maintenance of advertising agency-advertiser relationship and agency termination stages are identified. Changes and challenges in advertising agency-advertiser relationships with rapidly changing digital advertising technologies are examined.