Burkina Faso'nun sosya-politik kültürel yapısı
- Tez No: 447568
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ TEZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Burkina Faso, Sosyo-Politik Kültürel Yapı, Burkina Faso, Socio-Political Cultural Structure
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Batı Afrika ülkeleri arasında, küçük bir ekonomi olarak uluslararası sistemde varlığını devam ettirmeye çalışan Burkina Faso, Afrika'nın sömürge olduğu dönemde çok büyük yaralar almış, sonrasında da kanlı mücadelelere sahne olmuş bir devlettir. Kısıtlı kaynakları ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, her geçen gün giderek artan nüfusu ve bu coğrafyada, tarihte yaşanılan olaylar birçok etnik-ideolojik grubun birlikte yaşadığı, sosyal ve siyasal anlamda karmaşık bir yapıyı doğurmuştur. Batı Afrika'da unutulmuş bir değer olan Burkina Faso'nun yaşam koşulları, siyasi durumu, kültürü, sosyal yapısı, müziği, edebiyatı, ekonomik koşulları, eğitimi, dini yapısı, etnik grupları ülkenin sosyal yapısını anlamlandırmak adına oldukça önemlidir. Burkina Faso'nun konjonktürü, sosyal, kültürel dokusu, idari, etimolojik yapısı tezimizin ana konusudur.
Özet (Çeviri)
Between West African countries of Burkina Faso as a small economy trying to maintain its presence in the international system was in the period of colonial Africa have received a very large wounds, after the state was the scene of a bloody struggle. Economic situation of the country with limited resources, with each passing day an increasing population and in this geography, incidents experienced in history they lived together many ethnic and ideological groups has led to a complex structure in terms of social and political. A forgotten value that Burkina Faso's living conditions in West Africa, the political situation, culture, social structure, music, literature, economic conditions, education, religious structure, ethnic groups are very important in order to make sense of the social structure of the country. Conjuncture of Burkina Faso, social and cultural fabric, administrative, etymological structure is the main subject of this thesis.