Beypazarı halk bilgisi ürünleri hakkında bir inceleme
A review of folklore products of Beypazarı
  1. Tez No: 447732
  2. Yazar: HÜSEYİN UYSAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Beypazarı, Folklore, Folk Literature, Transition Periods, Beliefs
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 353
Özet
Bu çalışmada, Anadolu'nun önemli yerleşim yerlerinden ve ticaret merkezlerinden olan ve bu konumunu günümüzde turizm merkezi olarak sürdüren Beypazarı ilçesinin halk bilgisi ürünleri üzerinde durulmuştur. Bu çalışma, bir saha araştırmasıdır. Çalışmada ilk olarak, Beypazarı'nın tarihî, coğrafî, ekonomik özellikleri ele alınmıştır. Devam eden bölümlerde, sahadan derlediğimiz halk bilgisi ve halk edebiyatı ürünleri incelenmiştir. Anahtar Kelimler: Beypazarı, Halk Kültürü, Halk Edebiyatı, Geçiş Dönemleri,İnanışlar
Özet (Çeviri)
This study emphasizes the folkloric products of Beypazarı, which is one of the most significant settlements and trade centers of Anatolia and which still retains its place as to be an important trade center these days. This study is a field study. In the first sections of the study, it was dealt with the historical, geographical and economical features of Beypazarı. In the latter sections, the products of folklore and folk literature were analyzed.