Kadının bankacılık sektöründe segment olarak konumlandırılması
The posi̇ti̇on of women as a segment in banking secter
- Tez No: 447924
- Danışmanlar: PROF. DR. M. ERDİNÇ TELATAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Banka, Kadın, Segmentasyon, Girişimcilik, Hizmet, Pazarlama, Bank, Women, Segment, Entrepreneurship, Service, Marketing
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu araştırma ile kadın; bankacılıkta segment olarak konumlandırılmaya çalışıldı. Öncelikle Türkiye'de banka ile tanışmamış olan kadın nüfusu ve buna bağlı diğer faktörlerin istatistikleri araştırıldı. Sonuçların yüksek çıkmasıyla bu çalışmanın gereği ortaya konulmuş oldu. Çalışma kapsamında kadınlar gelirleri ve yaptıkları iş kapsamında segmente edildi. Bireysel segmentte kadınların birikimlerini değerlendirme şekilleri ve ihtiyaçları incelenip, uygun ürün ve hizmetler tasarlandı. İşletme segmentinde girişimcilik konusu üzerinde durularak iş yeri açmak isteyen kadınlara yönelik yollar çizildi. Tarım segmentinde ise tarımda kadının önemi vurgulanarak yine kadının ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler belirlendi. En önemli konu ise belirlenen ürün ve hizmetlerin kadınlara nasıl ulaştırılacağı oldu. Çalışma; kadının hem hayattaki hem de çalışma hayatındaki yeri, önemi ve katkılarının belirlenip, bankacılıkta farklı olarak neler yapılabileceği ile sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; women is wanted to be positioned as a segment in banking. Firstly; the population of women who are not acquainted with banking and the statistic of the factors depend on this have been searched. With the high results, the need of the study has been revealed. In the scope of working, the women have been segmented with the incomes and their work. The appropriate product and service have been planned by examining of the needs and women's usage of their savings, in the personal segment. New ways have been showed to women wanting to open their own workplace by focusing on the subject about entrepreneurship of business segment. In agriculture segment, the appropriate product and service have been determined by emphasizing the importance of women in agriculture. The most important subject has been how the transmit of this project and service will be. This study has been resulted with what kind of different things can be done in banking by determining the place, importance and contribution of women in both real life and working life.