Özel okul öğretmenlerinde örgütsel stres ve örgütsel özdeşleşme
Organisational stress and organisational identification of teachers in private schools
  1. Tez No: 448418
  2. Yazar: ÇİĞDEM SİRKE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURÇAK ÇAĞLA GARİPAĞAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Organisational Stress, Stress, Organisational İdentification
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Planlaması Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu araştırma, özel okul öğretmenlerinin örgütsel stres ve örgütsel özdeşleşmeleri arasındaki ilişkiyi inceleyen nicel bir araştırmadır. Bu araştırmanın amacı, özel okul öğretmenlerinde örgütsel stres ve örgütsel özdeşleşme arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu amaçla örgütsel stres ölçeği ve örgütsel özdeşleşme ölçeği kullanılmıştır. Veriler İstanbul ili Beşiktaş ilçesinde bulunan özel okullarda görev yapan 243 kadın, 35 erkek, toplam 278 öğretmenden toplanmıştır. Anahtar Kelimeler : Örgütsel Stres, Stres, Örgütsel Özdeşleşme
Özet (Çeviri)
This is a quantitative study which is specifically concerned with correlation between organisational stress and organisational identification of teachers in private schools. The aim of this study is to investigate the relation between organisational stress and organisational identification of teachers in private schools. With this purpose, the scales of organizational stress and organizational identification were applied in this study. The data for this study was collected from 243 females and 35 males in total 278 teachers who are working in private schools located in Beşiktaş Province of İstanbul.