SWOT ve BSC Uygulamasının hastane yönetiminde önemi ve bir araştırma
The importance of SWOT and Balanced scorecard applications on hospital management and a research
  1. Tez No: 448700
  2. Yazar: REYHAN ASLAN KILIÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: SWOT, BSC, Hastane Yönetimi, SPSS Uygulaması, SWOT, BSC, Hospital management, SPSS Application
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tez çalışmasında, SWOT (Güçlü, Zayıf, Fırsat ve Tehdit) ile BSC (Dengeli Kurumsal Karne) uygulamaları ile hastane yönetimi konuları araştırılmıştır.Tez çalışmasının birinci bölümünde, yönetim ve özel olarak hastane yönetimine yer verilmiştir. Bu kapsamda literatür araştırması yapılmıştır. Tezin ikinci bölümünde, SWOT değişkenleri açıklandı. Tezin üçüncü bölümünde BSC uygulaması açıklandı. Tezin dördüncü bölümünde ise hastane çalışanlarının görüşlerini toplamak amacıyla bir anket araştırması yapılmıştır.Sonuç, araştırma bulgularından yola çıkarak, hastane çalışanlarının bulunduğu hastanenin yönetimine ne ölçüde SWOT ve BSC uygulamaları ile ilişkili olduğu ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
In this reseach, SWOT (Strength, Weakness, Opportunity and Treat) and BSC (Balanced Scorcard) application, hospital management issues are investigated.In the first chapter of thesis, management, specifically hospital management is explained. According to this chaper, a literature research is added. In the second chapter of this thesis, SWOT dimensions are explained. In the third chaper, BSC dimensions are clarified. The fourth chapter of the thesis, a survey is applied to the employees of hospital to get employees perceptions.In short, by assessing the findings of data analysis, it is pointed out how SWOT and BSC are correlated with hopital management